Kaş Kaş Belediyesi'nden yeni kreş

Kaş Belediyesi'nden yeni kreş

10.08.2020 - 13:12 | Son Güncellenme:

Kaş Belediyesi'nden yeni kreş

Kaş Belediyesinden yeni kreş

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- KAŞ Belediyesi, başta çalışan annelerin çocukları olmak üzere Kaşlı çocuklar için yeni bir kreş yaptırıyor. Kaş merkezindeki Çerçiler mevkisinde yaptırılacak olan kreş, 6 ay sonra hizmete girecek.
Kaş Belediyesi tarafından ilçe merkezinde yeni bir kreş yaptırılıyor. Çerçiler mevkisinde yaptırılacak olan kreşin ihalesi yapıldı. Yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Kaş Belediyesi kreşi 1 milyon 200 bin liraya ihale etti. Kreşin inşaatı 180 gün içinde tamamlanacak. Tabanı 385 metrekare olan kreş iki katlı ve toplam 685 metrekare kapalı kullanım alanı olacak. 670 metrekare bahçesi ve çocuk parkı olacak kreşte sınıflar, mutfak, idari bölüm, dinlenme odaları ve sosyal alanlar yer alacak.
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, "Kaş'ta bir ilki gerçekleştiriyoruz. Kaş Belediyesi olarak 3- 6 yaş grubu çocuklarımıza hizmet verecek bir kreşi yaşama geçireceğiz. Örnek bir kreş olacak. Kreşte engelli asansörü yer alacak. Merkezi ısıtma ve soğutma sistemi, enerji verimliliği açısından dış cephe montalaması yapılacak. Başta çalışan anneler olmak üzere, 100 çocuğumuza bu kreşte hizmet vereceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI