Kemer Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı

Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı

17.05.2021 - 12:34 | Son Güncellenme:

Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı

Uluslararası Kemer Sualtı Günleri başladı

 

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)- ANTALYA'nın Kemer ilçesinde bu yıl 20'ncisi düzenlenen Uluslararası Kemer Sualtı Günleri online olarak düzenlenen açılış seremonisiyle başladı.

Türk turizminin en önemli destinasyonlarından biri olan Kemer'de 20 yıldır Akdeniz'in Antalya kıyılarındaki sualtı doğal ve arkeolojik değerlerin dünyaya tanıtılması amacıyla Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) önderliğinde Akdeniz Üniversitesi ve Akdeniz Arkeoloji Derneği ile düzenlenen, Uluslararası Kemer Sualtı Günleri açılış seremonisiyle başladı. Geçen yıl pandemi nedeniyle online olarak düzenlenen organizasyon bu yıl da aynı şekilde online olarak yapıldı. Göynük Mahallesi'nde bulunan bir otelin iskelesinde düzenlenen organizasyona Kaymakam Yücel Gemici, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz ile Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkan Yardımcısı Şinasi Gürocak katıldı.

Yurt içi ve dışından online olarak yüzlerce kişinin izlediği organizasyon, Kaymakam Yücel Gemici'nin açılış konuşmasıyla başladı. Gemici konuşmasında, uluslararası bağlamda Kemer'de böyle bir organizasyonun düzenlenmesinden dolayı duyduğu mutluluğu belirtirken, pandemi nedeniyle 2 yıldır online olarak gerçekleştirilen organizasyonun hastalığın ortadan kalmasıyla yine birçok kişinin katılımı ile yüz yüze yapılmasını temenni ettiğini belirtti ve organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.

Kaymakam Yücel Gemici'nin konuşmasının ardından organizasyonda Antalya Devlet Opera ve Balesi Başkemancısı Demet Emen'in mini solo konseri yer aldı.

Mini konser ardından Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederken, pandemi nedeniyle online yapılan organizasyonun hastalığın ortadan kalkması ve bu tür organizasyonların Kemer'de vatandaşlarla ve bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerle kutlanması temennisinde bulundu.

Organizasyon Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden yan flütte Ezgi Özyörük ve gitarda Dr. Engin Özyörük'ün mini konseriyle devam etti.

Etkinlikte KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, 20 yıldır aralıksız olarak düzenledikleri ve bölgenin en uzun süreli organizasyonu olan Uluslararası Sualtı Günleri'ni iki yıldır pandemi nedeniyle online olarak düzenlediklerini söyledi. Başkan Yorulmaz, "Umarım bu yıl pandemiden tamamen kurtuluruz ve gelecek yıl bunu online değil de yine eskisi gibi yüz yüze coşku ile kutlamaya başlayabiliriz. Bu organizasyonumuzdaki amacımız, bölgemizin doğal ve tarihi güzelliklerinin yanında su altında da ne gibi güzellikler ve tarihi barındırdığını tüm dünyaya göstermek. Bölgemizde pandemi öncesi her yıl 100 bin civarında dalış yapılmakta ve bu rakamın daha da çok artması ile mavi örtünün altındaki güzellikleri herkesin görmesini sağlamak için yapmaktayız. Organizasyonumuza online olarak katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Öniz de şöyle konuştu:

"Ülkemizin her noktası gibi denizin altı da birçok güzelliği barındırmakta. Düzenlediğimiz organizasyon ile bunu dünyaya göstermeye çalışıyoruz. 20 yıldır düzenlenen Uluslararası Sualtı Günleri'nin sürdürülebilirliğini devam ettirebilmek için iki yıldır online olarak devam ediyoruz. Umarım 21'incisini hep beraber büyük bir coşku ile birlikte kutlarız."

Organizasyona online olarak katılan Akdeniz Arkeoloji Derneği Başkanı Aydın Aytuğ ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Çevre Kurulu Başkanı, belgesel yapımcısı ve su altı görüntüleme yönetmeni Tahsin Ceylan da katılımcılara teşekkür ederken, Uluslararası Kemer Sualtı Günleri'nin düzenlenmesine katkı verenlere teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI