Antalya Kepezaltı ve Santral'e 4 şeritli yol

Kepezaltı ve Santral'e 4 şeritli yol

20.04.2021 - 12:13 | Son Güncellenme:

Kepezaltı ve Santral'e 4 şeritli yol

Kepezaltı ve Santrale 4 şeritli yol

 

ANTALYA,(DHA) - KEPEZ Belediyesi, Türkiye'nin en önemli kentsel dönüşüm projesinin yapıldığı Santral ve Kepezaltı mahallelerine ulaşımı sağlayan 5 Temmuz Kurtuluş Caddesi'ni genişletiyor. Caddenin genişliği 10 metreden 35 metreye çıkarılarak, kentsel dönüşüm bölgesine dört şeritli bir yol yapılıyor.

Fen İşleri Müdürlüğü, Santral ve Kepezaltı mahallelerindeki kentsel dönüşüm projesinden dolayı bölgenin nüfusunun artacak olmasını dikkat alarak, 5 Temmuz Kurtuluş Caddesi'ni imar planına göre genişletiyor.

Gecekonduların yerine imara uygun konutların yapıldığı Ünsal Mahallesi'ne de ulaşımı sağlayan 5 Temmuz Kurtuluş Caddesi'nin 10 metre olan genişliği 35 metreye çıkarılıyor. Antalya E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi ile Ferrokrom Fabrikası'nın önünden geçen caddenin, gidiş-geliş 2 olan şerit sayısı, genişletme çalışmasıyla 4'e çıkmış olacak. Caddenin Kepezaltı mahallesi bölümünde genişletme çalışması başladı. İlk olarak freze iş makinesiyle hizmet ömrünü tamamlayan asfalt kazılarak kaldırıldı. Kırmızı kot çalışmasıyla yüksekliği ayarlandıktan sonra yola, asfalta hazırlık için filler dolgu malzemesi dökülecek. Caddenin orta refüjünde mevcut Okaliptus Ağaçları (Sıtma Ağacı) korunarak, peyzaj çalışması gerçekleştirilecek. Caddeye, zeytin, portakal ağaçları dikilecek.

CADDEYE BİSİKLET YOLU DA YAPILACAK

Caddede, iki yönlü bisiklet yolu düzenlemesi de yapılacak. Kaldırım, gece aydınlatması ve yol aksesuarları çalışmalarından sonra 5 Temmuz Kurtuluş Caddesi'ndeki yenileme çalışmaları tamamlanmış olacak. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, Antalya'nın düşman işgalinden kurtuluş tarihi olan 5 Temmuz 1921'in hatırasını yaşattıkları caddeyi, yeni yüzüyle önümüzdeki aylarda hizmete açacaklarını belirtti. Başkan Tütüncü, "Kepez'in önemli caddelerinden biri olan bu cadde, dar bir yoldu. Bu dar yolu, genişletme çalışmasıyla iki gidiş, iki geliş olmak üzere dört şeritli bir cadde haline getiriyoruz" dedi.

Kepez Belediyesi, 5 Temmuz Kurtuluş Caddesi ile kesişen yola da Antalya'nın düşman işgalinden kurtuluş tarihinin ve işgaldeki ilk şehidi olan Mustafa Haşmet ismini vermişti.

FOTOĞRAFLI

Yazarlar