Korkuteli Korkuteli Barajı'nda su seviyesi yükseliyor

Korkuteli Barajı'nda su seviyesi yükseliyor

25.01.2022 - 14:47 | Son Güncellenme:

Korkuteli Barajı'nda su seviyesi yükseliyor

Korkuteli Barajında su seviyesi yükseliyor

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - KORKUTELİ Barajı'nda, son günlerdeki yağmur ve kar yağışı sonrası su seviyesindeki yükseliş devam ediyor. Korkuteli Sulama Birliği Başkanı Ziraat Mühendisi Semra Torun, 7 milyon metreküp su kapasitesine ulaşan barajın su seviyesinde günlük 30 santimetre civarında artış olduğunu belirtti.

Korkuteli Sulama Birliği tarafından eylül ayında sulama sezonu sonrası kapaklarının kapatılmasının ardından barajdaki su seviyesi yükselmeye devam ediyor. Korkuteli Sulama Birliği tarafından işletilen 52 milyon metreküp su kapasiteli Korkuteli Barajı, 7 milyon metreküp su kapasitesine ulaştı.

Korkuteli Sulama Birliği Başkanı Ziraat Mühendisi Semra Torun “Geçen yıl 37 bin dönümlük alana damlama sulaması için 4 kez su verdik ve sulama sezonu tamamlandı. Yağmurlar ve barajı destekleyen Varsak çayı ve Bingeçit Koçantı deresinden gelen su ile barajımız su tutmaya devam ediyor. 7 milyon metre küp suyumuz var. Eriyen kar suları ve yağacak yağmurlarla sulama sezonuna kadar barajımız istenilen seviyeye ulaşacaktır. Ancak bu rakam geçen yıla göre yüzde 10 yüksek seviyede" diye konuştu.

Torun, Korkuteli Barajı'nda su seviyesinin günlük 30-35 santim yükseldiğini anlattı.

 

FOTOĞRAFLI