Kumluca Hükumet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü inşaatı başlayacak

Hükumet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü inşaatı başlayacak

21.09.2021 - 13:14 | Son Güncellenme:

Hükumet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü inşaatı başlayacak

Hükumet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü inşaatı başlayacak

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde yaptırılacak olan Hükumet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü binalarının yapım inşaatı 2022 yılının ilk aylarında başlayacak.

Cumhuriyet Mahallesi'ne yaptırılacak 5500 m2 kapalı alana sahip olacak Kumluca Hükumet Konağı, Kaymakamlığa ve Emniyet Müdürlüğüne hizmet verecek şekilde planlandı. 8 bin metrekarelik Eski Orman Deposunun olduğu yerin mülkiyetinin Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü Binası yapılmak üzere Hazineye devredilmesi işlemleri tamamlandı. Hükumet Konağı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının mimari projelerinin çizimi tamamlandı. Statik, makine ve elektrik projelerinin çalışmaları devam ediyor.

Yeni Kumluca Hükumet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü binası inşa sürecin artık son aşamasına geldiğini ve 2022'nin başlarında inşaatının başlayacağını belirten TBMM Akdeniz-PA Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, İçişleri Bakanını Süleyman Soylu'yu ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Atay Uslu, "AK Parti siyaseti eser siyaseti, hizmet siyaseti, proje siyasetidir. Derdimiz her ilçemize olduğu gibi Kumluca'mıza da eserler kazandırmak. Artık ihtiyaçlara karşılık veremeyen Eski Hükumet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü binalarının yerine yenisini yapıyoruz. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'yu ziyaret ettik. Sayın Bakanımız, Kumluca Hükumet Konağının en kısa sürede inşaatının başlaması için talimatını verdi. Kumluca'mızın ihtiyacı olan bu yatırım için bölgemiz ve ilçemiz adına Sayın Bakanımız Süleyman Soylu'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Kumluca'nın tarımsal ve turizm gücünü arttırdıklarını diğer yandan Kumluca'ya yeni yatırımlar kazandırmaya devam edeceklerini belirten Atay Uslu, "Kumluca- Antalya yolumuz tamamlanmak üzere. Hastane binamız 5 yıldızlı bir otel konforuna kavuşuyor. SGK binamızı tamamladık. Sanayi köprümüzü yapıyoruz. Hükumet Konağımızın, Emniyet Müdürlüğümüzün inşasına başlıyoruz. AK Parti siyaseti eser siyaseti, hizmet siyaseti, proje siyasetidir. Derdimiz Kumluca'mıza eserler kazandırmak. Bölgenin bir evladı olarak yapılan yatırımlar için hükumetimize, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, bakanlarımıza, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na, milletvekillerimize, il başkanımıza çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI