Kumluca Kumluca Belediyesi'nde tartışmalı bütçe onaylandı

Kumluca Belediyesi'nde tartışmalı bütçe onaylandı

09.10.2020 - 13:42 | Son Güncellenme:

Kumluca Belediyesi'nde tartışmalı bütçe onaylandı

Kumluca Belediyesinde tartışmalı bütçe onaylandı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisinin devam toplantısında bir ilk yaşandı. Kumluca tarihinde ilk defa bir 'tahmini bütçe' oylaması, 'oy birliği' ile değil, 'oy çokluğu' ile kabul edildi.

Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nın geçen perşembe günü yapılmasından sonra, tek gündem maddesiyle toplanan Kumluca Belediye Meclisi, Başkan Mustafa Köleoğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı. 2021 yılı tahmin bütçesini oy birliği ile geçirmek isteyen Başkan Köleoğlu, geçen yıl 43 milyon lira geliri olan belediyenin bütçesinin, 105 milyon liraya çıkarılması için çabaladı. AK Parti'li Meclis Üyesi Halil Karataç, "Gelir artırıcı ne gibi planlarınız ve projeleriniz var ki bütçeyi bu rakama çekelim. Varsa mantıklı, öngörülebilir fikirleriniz, söyleyin. Bilelim ki oy birliğiyle geçsin" dedi.

AK Parti ve MHP'nin karşı oylarına rağmen, İYİ Parti ve CHP'li meclis üyelerinin kabul oyu vermesiyle, 13'e 9 oy oranıyla, Kumluca'da ilk defa bir bütçe, oy birliğiyle değil, oy çokluğuyla kabul edilmiş oldu.

FOTOĞRAFLI