ManavgatManavgat Belediyesi Kent Tiyatrosu perdelerini açtı

Manavgat Belediyesi Kent Tiyatrosu perdelerini açtı

02.07.2025 - 11:05 | Son Güncellenme:

Manavgat Belediyesi Kent Tiyatrosu perdelerini açtı

Manavgat Belediyesi Kent Tiyatrosu perdelerini açtı

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Belediyesi Kent Tiyatrosu (MAKET), Bir Hazırlık Manifestosu' adlı oyunun prömiyeriyle tiyatro severlerin karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Manavgat Belediyesi'nin 3 Haziran tarihinde alınan meclis kararıyla resmiyet kazanan Manavgat Belediyesi Kent Tiyatrosu, Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen 'Bir Hazırlık Manifestosu' adlı oyunun prömiyeri ile perdelerini açtı. Prömiyere, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Genel sanat yönetmenliğini Kosta Kortidis'in üstlendiği MAKET’in ilk oyunu, Kortidis'in yazıp yönettiği tek perdelik absürt komedi türündeki 'Bir Hazırlık Manifestosu' oldu. Cumhuriyetin kazanımlarını, gençliğin sorgulayıcı bakışını ve tiyatronun dönüştürücü gücünü sahneye taşıyan oyun, izleyicilerin beğenesini aldı.

Haberin Devamı

MAKET Genel Sanat Yönetmeni Kosta Kortidis, tiyatronun Manavgat’ta kurumsal bir yapıya kavuşmasının önemine dikkati çekti. Kortidis, "Manavgat, farklı yelpazedeki oyunlarla Türk tiyatrosunun yerelden ulusala uzanan geniş sahnesinde yerini almaya devam edecek. Her türlü sanatsal ve kültürel altyapısıyla koşar adım ilerleyen bir şehirde, tiyatro da artık kalıcı bir yapı kazanmış durumda. Bu süreçte bizlere her türlü desteği veren Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara’ya teşekkür ediyorum" dedi.

Manavgat Beleriyesi Kent Tiyatrosu’nun eylül ayından itibaren düzenli olarak sahne almaya başlayacağını belirten

Kortidis, her hafta farklı oyun sahneleyeceklerini söyledi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ