Manavgat Side'de halk dansları esintisi

Side'de halk dansları esintisi

18.10.2021 - 12:48 | Son Güncellenme:

Side'de halk dansları esintisi

Sidede halk dansları esintisi

 

MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Belediyesi'nin bu yıl 5'incisini düzenlediği Uluslararası Side Halk Dansları ve Müzik Festivali'nde kortej geçişinin ardından dans gösterileri yapıldı.

Festivale Özbekistan, Ukrayna, Kazakistan, Belarus ve İran'dan katılan 320 halk dansçısı Side'de kortej geçişi yaptı. Kortejdeki dans grupları ile müzisyenler, turist ve esnafı selamlayıp, Side Liman'a yürüdü. Dansçılar, davul zurna eşliğinde yürürken, yerli ve yabancı turistler de bu anları kameraya kaydetti. Festivale katılan dans grupları limanda kurulan sahnede gösteri yaptı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Uluslararası Halk Dansları Festivali'nin farklı kültürleri bir araya getirdiğini dile getirdi. İlçede kültürel ve sanatsal etkinliklerin devam edeceğini anlatan Başkan Şükrü Sözen, "Dünyaca ünlü antik kent Side'de gerçekleştirdiğimiz halk dansları festivaliyle sanatsal etkinliklerimizi Manavgat'a gelen misafirlerimiz ile paylaşıyoruz. Manavgat'ta farklı kültürlerin ve dansların sergilenmesi kentimiz için artı değer. Ülkemize gelerek bizlere muhteşem bir şölen yaşatan tüm dans gruplarına ve katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI