Antalya NOEL BABA BARIŞ KONSEYİ’NDEN DÜNYAYA ÇAĞRI

NOEL BABA BARIŞ KONSEYİ’NDEN DÜNYAYA ÇAĞRI

23.04.2015 - 12:06 | Son Güncellenme:

.

NOEL BABA BARIŞ KONSEYİ’NDEN DÜNYAYA ÇAĞRI

Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, sağlıklı nesiller için dünyaya çağrıda bulunduklarını ve 28 Nisan gününün Birleşmiş Milletler’de oylanarak ‘Şekeri Bırakma Günü’ ilan edilmesi için öneri yazısı gönderdiklerini belirtti.
Noel Baba Barış Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Karabulut, 70 ülkede temsilciliği bulunan Uluslararası Noel Baba Barış Konseyi’nce dünya çocuklarının bayramı olarak da kutlanan 23 Nisan gününde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Hussein Obama, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Fransa Devlet Başkanı François Hollande, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Vladimiroviç Putin ve İngiltere Başbakanı David Cameron’a dünya çocuklarının kanser olmaması için bir yazı gönderildiğini bildirdi. Karabulut, yazıda şu ifadelerin yer aldığını kaydetti:
"Türkiye’de 25 yıldır Noel Baba ve ile dünya barışı konusunda uluslararası etkinlik yaparak faaliyet gösteren bizler, yıllar sonra barışın ’çocukça sevgi ve duygu’ olduğunu öğrendik. Barışı bize öğreten çocuklara sağlıklı bir gelecek sağlamakta biz büyüklerin bir görevi olduğunu düşünüyoruz. Bu düşünceyle de dünyada hızla artan kanser vakalarının en büyük nedeni kötü beslenme ve şeker olduğu için uluslararası toplumu bilinçlendirmenin gerekliliğine inanıyoruz. Yine bilindiği üzere vücuda zararından başka hiçbir fayda sağlamayan rafine şeker ve şekerle yapılan unlu gıda ve meşrubatlar, kanser için en önemli gıda maddelerini oluşturmaktadır. Aslında Alman Otto Warburg’a 1931 ve 1944 yıllarında şekerin kanser oluşturma etkisi ve ilişkisi konusunda iki kez Nobel Tıp Ödülü almasına rağmen yaşadığımız dünya bu ilişkiyi bugüne kadar görmezlikten gelmiştir. Ama şimdi tüm insanlık adına ve sağlıklı nesil yetiştirmek için 28 Nisan gününün Birleşmiş Milletler’de oylanarak, ’Şekeri Bırakma Günü’ ilan edilmesini istiyoruz."