Serik Anadolu Parsı'na ödül

Anadolu Parsı'na ödül

26.07.2022 - 15:29 | Son Güncellenme:

Anadolu Parsı'na ödül

Anadolu Parsına ödül

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- SERİK Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından tasarlanan elektrikli araç, TEKNOFEST Liselerarası Elektrikli Araç Yarışları'nda, Tanıtım ve Yaygınlaştırma Ödülü'ne layık görüldü.
Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde 23-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST-2022) Liselerarası Elektrikli Araç Yarışları finalinde 65 takım mücadele etmeye hak kazandı. Yarışmalarda teknik kontrollerin ardından 37 takımın mücadele ettiği yarışlara Serik Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi danışman öğretmeni Sedat Ünlü'nün koordinesindeki takım kaptanı Serhat Büyükevren ile birlikte 7 öğrenci katıldı. 'Anadolu Parsı' adı verilen elektrikli araç yarışlarda Tanıtım ve Yaygınlaştırma Ödülü aldı.
Yarışmada elde ettikleri sonuçtan memnun olduklarını belirten Okul Müdürü Murat Kılıç, "Amacımız yarışmayı birinci tamamlayıp ödülü Antalya'mıza getirmekti. Tanıtım ve Yaygınlaştırma Ödülü aldı. Öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yazarlar