Antalya Vali Yazıcı, Abdal Musa Anma Etkinlikleri'ne katıldı

Vali Yazıcı, Abdal Musa Anma Etkinlikleri'ne katıldı

26.06.2022 - 12:08 | Son Güncellenme:

Vali Yazıcı, Abdal Musa Anma Etkinlikleri'ne katıldı

Vali Yazıcı, Abdal Musa Anma Etkinliklerine katıldı

 

ANTALYA, (DHA) - VALİ Ersin Yazıcı, Elmalı'nın Tekke Mahallesinde 17'nci uluslararası, 38'inci ulusal Abdal Musa Anma Etkinlikleri'ne katıldı. Vali Yazıcı, “Bu topraklar, savaşarak kazanan kahramanlarımızla beraber, yüreklere ektikleri tohumlarla bu toprakların vatan kalmasını sağlayan Anadolu erenlerimizin eseridir" dedi.

Antalya'nın Elmalı ilçesi, Elmalı Amfitiyatrosu'nda gerçekleştirilen etkinliğe; Vali Ersin Yazıcı, milletvekilleri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Elmalı Kaymakamı Harun Kazez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, ilçe belediye başkanları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu ve Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçiler katıldı. Vali Yazıcı, anma etkinlikleri öncesinde Abdal Musa Sultan Türbesini ziyaret ederek, dua etti.

GÖNÜLLERİ KAZANMAK DA ÖNEMLİDİR

Türk topraklarının sadece savaşarak değil yürek fetihleriyle de yurt kılındığını vurgulayan Vali Yazıcı, “Sevgili canlar, bugün ilim ve irfan yurdu, hikmet ocağı tarihi ve kültürel zenginliğin harmanlandığı Elmalı'dayız. Sultanlar şehri Elmalı'da bu toprakların gönül fethini gerçekleştiren gönül sultanlarımızdan biri olan Abdal Musa Sultanı Anma Programında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bin yıldır üzerinde yaşadığımız bu topraklar, ecdadımızın kahramanca mücadeleleriyle birlikte, yüzlerce gönül sultanımızın yürek fetihleriyle yurt kılındı. Bir toprağı sadece savaş kazanarak sahiplenemezsiniz. Savaş kazanmak kadar, gönül kazanmak da gönülleri fethetmek de çok önemlidir. İşte atalarımız bu topraklara gelirken, bu topraklara yerleşip yaşarken hedefleri sadece toprak kazanmak olmadı. Zaferle kazandıkları topraklarda, gönülleri de fethetmeyi unutmadı" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI