Antalya Vali Yazıcı: Çocukların kalbine insan sevgisi ve saygısını aşılayın

Vali Yazıcı: Çocukların kalbine insan sevgisi ve saygısını aşılayın

01.12.2021 - 17:18 | Son Güncellenme:

Vali Yazıcı: Çocukların kalbine insan sevgisi ve saygısını aşılayın

Vali Yazıcı: Çocukların kalbine insan sevgisi ve saygısını aşılayın

ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, 'Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma' (AHENK) projesi kapsamında Bahtılı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı, 55 öğrencinin katılımı ile düzenlenen kitap okuma etkinliğine katıldı. Vali Yazıcı, öğretmenlere de tavsiyelerde bulunup, "Çocukların kalbine insan sevgisi ve saygısını aşılayın" dedi.

Vali Yazıcı, AHENK Projesi kapsamında Konyaaltı ilçesindeki Bahtılı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Kitap okuma etkinliğinin ardından öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, öğrencilere hayallerini, hedeflerini sordu.

SİZLER BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİSİNİZ

Bir öğrencinin, "AHENK ne demek?" sorusuna cevap veren Vali Yazıcı,"Biz ekim ayında bir Eğitim Çalıştay'ı yaptık. Bu çalıştayda da proje adı Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma oldu. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin niteliğini artırmak ve kalitesini geliştirmek için tüm okul ve kurumlarda faaliyetler planladık. Eğitim bizim için, geleceğimiz için çok önemli. Sizler çok önemlisiniz" dedi.

HAYATINIZDA YALANIN YERİ OLMASI

Öğrencilerle karşılıklı soru-cevap şeklinde devam eden etkinlikte onları en çok neyin rahatsız ettiğini soran Vali Yazıcı, "Ben görev yaptığım her ilde okullara gidip bir anket yapıyorum. 300 okulda bu anketi yapmışımdır. Ortaokul ve liselerde bu ankette genellikle ilk sırada en çok rahatsız olunan konu olarak yüzde 80 oranında yalan söylenmesi, dedikodu, iftira ve verilen sözün tutulmaması gibi konuları dile getiriyorlar" dedi. Gençler ve çocukların da bu konulardan rahatsız olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti;

"Şimdi şunu merak ediyor ve sizlerle tartışmak istiyorum. İnsanlar garip şekilde yalan söylüyor. Herkes yalan söylüyor. Hem yalan söylüyoruz hem de rahatsız oluyoruz. Burada bir çelişki var bunun izahı nedir. Sana yalan söylendiğinde neden rahatsız oluyorsun. Kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasını da yapmayın. Dolayısıyla yalanı yaşamınıza pembeden beyaza hayatınıza sokmayın. Siz yaparsanız karşı tarafa da yapma hakkı veriyorsunuz. Maalesef o da bunu istediği zaman istediği yerde kullanabiliyor."

KİTAP EN İYİ DOST

Öğrencilere kitap okuma konusunda tek bir nasihatinin olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Benim bir dostum var. Bugüne kadar bana hiç yalan söylemedi, ihanet etmedi, en kötü zamanımda hep yanımda oldu. Belki dertlerimden beni kurtarmadı ama beni başka diyarlara götürdü. Sizce bu kim olabilir. Cevap kitap. Dostlarınızdan biri mutlaka kitap olsun. Garanti veriyorum size asla ihanet edip yanlış yapmaz" dedi. Öğrencilerle sohbetin ardından öğretmenlerle bir araya gelen Vali Yazıcı, "Türkiye olarak okuma alışkanlığımızın çok düşük. Maalesef okumayan bir toplumuz. Geçmiş yıllarda UNESCO tarafından yapılan bir araştırmaya göre dünya kitap okuma alışkanlığında 86'ncı sıradayız. Ben bunu kabul etmiyorum ve sizlerin de kabul etmesini istemiyorum. Bu konuya bütün öğretmenler olarak öncelik verelim" tavsiyesinde bulundu.

GENÇLER BİZİM YARINLARIMIZ

Akademik başarının herşey olmadığını vurgulayan Vali Yazıcı, iyi bir meslekten ziyade iyi bir insan olunmasına değinerek, öğretmenlerin bu konuda daha iyi bir öğretici olması gerektiğini söyledi. Vali Yazıcı, şöyle konuştu;

"Gençlerimize, insana sevgiyi ve saygıyı küçük yaşlardan itibaren öğretmemiz lazım. Bu gençler bizim, ülkemizin yarınları. Bunları şimdiden iyi eğitmeliyiz. Gençlerimiz yarın bize, ülkemize hizmet üreten kişiler olarak karşımıza çıkacak. Gelecekte onları iyi görmek istiyorsak eğitimlerini şimdiden sıkı tutmalıyız. Bu projede öne çıkarmaya çalıştığımız diğer bir şey ise değerler eğitimidir. Toplumda herkes birbirinden şikayetçi. Eğer siz çocuklarımızın kalbine insan sevgisini ve saygısını yerleştiremezseniz ileride çok üst düzey işlerde bile bulunsalar bunun maalesef ki bir önemi kalmıyor. Bunu ister kul hakkıyla ister İnsan Hakları Beyannamesiyle anlatın, yeter ki kalplerine insan sevgisi ve saygısını aşılayın."

FOTOĞRAFLI

Yazarlar