Antalya YILIN TURİZM ŞOFÖRLERİ SEÇİLDİ

YILIN TURİZM ŞOFÖRLERİ SEÇİLDİ

29.04.2014 - 14:17 | Son Güncellenme:

.

YILIN TURİZM ŞOFÖRLERİ SEÇİLDİ

Antalya’da, 350 turizm rehberinin altı ay boyunca 9 milyon kilometre yol kat eden şoförleri arasında yaptıkları değerlendirmede 10 şoför Yılın Turizm Şoförü seçildi.
Antalya’da NBK turizm, turist taşımacılığının önemli aktörleri olan turizm şoförlerini 15 Kasım 2013 ile 15 Nisan 2014 tarihi arasında gerçekleştirdiği Yılın Turizm Şoförü değerlendirmesini tamamladı. Toplam 350 rehber 6 ay süreyle 350 şoförü kat ettikleri 9 milyon kilometre yol boyunca değerlendirmeye aldı. Şoförler, Avrupa’nın 11 ülkesinden 200 bin orta yaş üstü turist, Antalya-Konya-Nevşehir-İstanbul-Çanakkale- Kuşadası- Denizli-Antalya güzergahlarında 1 hafta süren seyahatlerde trafik kurallarına uyum, kılık kıyafet, temizlik, turistlere davranış, tur güzergahına hakimiyet, tur esnasında genel davranışlar, haftalık tur operasyonuna yatkınlık, rehberlerle uyum konularında değerlendirmeye alındı. 350 turizm rehberi hazırladıkları değerlendirmede 10 şoförü Yılın Turizm Şoförü seçti. Yılın turizm şoförleri düzenlenen törenle ödüllerini aldı.
Turizm şoförlerinin ilk defa böyle bir değerlendirmeye alındığını belirten NBK Turizm Genel Müdürü Recep Yavuz, 350 şoförün 6 ayda yaklaşık 9 milyon kilometre yol kat ettiğini söyledi. Kapadokya'dan Antalya'ya Türkiye topraklarında 350 turizm şoförünün değerlendirildiğini ifade eden Yavuz, şunları söyledi: "350 turizm rehberi her tur sonunda kaptanları değerlendirdi. Rehberler şoförleri 1 haftalık değerlendirmelerden geçirerek 10 hatasız kaptanı belirledi. Elemelerde sıkıntı yaşadık. Hepsi çok başarılıydı. Kriterleri zorladık en iyi 10. bulduk. Turizm sezonu geldi. Hep kazalardan sonra tedbirler alınır ama iş işten geçmiş olur. Onların mutsuzluğu sektöre yansır. En çok turizm kazalarından sonra sıkıntı yaşanıyor. Bu kazalara engel olmak için tedbirinizi alalım dedik. Türkiye'de bir ilk. Diğer acenteler de yapsın. Adil şekilde eleme yapıldı. Hak ettiler ve seçildiler. 9 milyon kilometrede kaza, trafik ihlali olmadan sezonu kapattık. Hiç birisi hiçbir trafik kuralını atlamamış."
Konuşmaların ardından 350 şoför arasından seçilen Ali Şen, Atilla Yıldırım, Bayram Çelik, Birol Kaşkatepe, Mehmet Cesur, Mehmet Yıldırım, Murat Okutan, Recep Topbaş, Serkan Bingöllü ve Servet Önder’e plaket ve çeşitli hediyeler verildi.
Öte yandan törende taşımacılık firması sahiplerine plaket verildi.