Aydın AZERİ VEKİL, BAŞKAN ALICIK’TAN PARK İSTEDİ

AZERİ VEKİL, BAŞKAN ALICIK’TAN PARK İSTEDİ

30.03.2016 - 08:48 | Son Güncellenme:

.

AZERİ VEKİL, BAŞKAN ALICIK’TAN PARK İSTEDİ

Nazilli’de düzenlenen 7. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali’nin 4. gün konuğu olan siyasetçi, gazeteci ve Hukukçu Dr. Ganire Paşayeva ’’Türkiye-Azerbaycan İlişkileri ve Türk Dünyası’’ konulu konferansında dünya üzerinde yaşayan 300 milyon Türk Coğrafyasına birlik çağrısında bulundu.
7. Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali’ne konuk olan Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkan Vekili ve Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Türk coğrafyasına birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak "Bugün Türkiye’ye sahip çıkma zamanıdır. Bu kale yıkılırsa, Türk Milleti’ne daha büyük acılar yaşatılır" dedi. Gençler ve kadınların yanı sıra Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve MHP Nazilli İlçe Başkanı Engin Kürşat Özcan’ın da katıldığı konferansta tüm Türk coğrafyasının acılarını paylaşarak son kale olan Türkiye’ye geldiğini ye geldiğini ifada eden Ganire Paşeyeva son yaşanan olayların sadece bir terör oyunu olamadığını söyledi. Paşayeva, “Bu oyunlar sadece bir terör örgütünün oyunları olduğunu mu düşünüyorsunuz? Arkadaşlar yüz yıl sonra bu vatan topraklarında tekrar bir Çanakkale Savaşı’ndan geçiyoruz. Bunun farkında olmalıyız. Bugün Türkiye’ye sahip çıkma zamanıdır. Bugün birlik ve beraberlik zamanıdır. Türkiye’nin yanında olma zamanıdır. Çünkü bu kale yıkılırsa, Türk Milletine daha büyük acılar yaşatılır. Bu kalenin yıkılmaması gerekir bu bölgede. Azerbaycan söz konusu olursa, o kaleye de sahip çıkacaksınız. Çünkü yıkılan tüm kalelerin acısını biz çekeceğiz, bizim insanımız çekecek. Gücün varsa ne istersen yapabilirsin. Gücün varsa binlerce kilometre gidersin, insanların başına bomba yağdırabilirsin, işgal edebilirsin. Böyle bir adaletsizliğin ve haksızlığın olduğu, uluslararası hukukun çöktüğü, uluslararası örgütlerin sadece bazı kesimlerin çıkarlarını savunduğu bir dünyada, adaletsizliklerden ve haksızlıklardan kendimizi korumanın, Türk insanının gözyaşını bitirmenin tek yolu var birimiz hepimiz, hepimiz birimiz içiniz. Orda bir köy var gitmesek de gelmesek de o köy bizim köyümüzdür bilincini hiç kaybetmemeliyiz. O gücü sağlamanın tek yolu birlikten gelir. O birliğin de tek yolu, sahiplenmeden geçer " dedi.
BAŞKAN’DAN PARK İSTEDİ
Paşeyeva konuşmasının sonunda Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a seslenerek Nazilli’de bir park yapılmasını isminin de Karabağ olması istedi. Nazilli’de geçirdiği gün boyunca Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Şehitler Derneği Başkanı Jale Keskin ve Türk Ocağı Derneği Ahmet Çekim’e misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek salondaki gençlere her bir Türk gencinin tarihini iyi bilmesi gerektiğini ve geçmişte verilen mücadelelerin iyi bir şekilde özümsenmesi gerektiğini söyledi.
Program sonunda Ganire Paşeyeva’ya 7. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivaline katılarak değerli bilgilerini paylaşmasından dolayı Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık çiçek takdiminde bulundu. Ayrıca Türk Bayrağını da Ganire Paşeyeva’ya Kaymakam Mehmet Okur ile birlikte teslim eden Başkan Alıcık salondaki öğrenciler eşliğinde Paşeyeva’yı başkanlık makamında ağırladı.