Aydın Nazilli'de ‘Sağlıklı Kadın, Sağlıklı Gelecek” Standı Büyük İlgi Gördü

Nazilli'de ‘Sağlıklı Kadın, Sağlıklı Gelecek” Standı Büyük İlgi Gördü

09.03.2018 - 10:14 | Son Güncellenme:

.

Nazillide ‘Sağlıklı Kadın, Sağlıklı Gelecek” Standı Büyük İlgi Gördü

Nazilli İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Toplum sağlığı merkezi tarafından ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 8 Mart Dünya Böbrek Günü’ etkinlikleri kapsamında Nazilli belediye Meydanında açılan ‘Sağlıklı kadın, sağlıklı gelecek” standı büyük ilgi gördü.
Nazilli İlçe Sağlık Müdürlüğü Hekimleri Dr. Şule Akbaş, Dr. Hilal Sinan, Nazilli KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Gökçe Hande Eken ile Nazilli İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Nazilli KETEM personellerinin katılımıyla Nazilli Belediye Meydanında açılan standı bine yakın Nazillili kadın ziyaret etti. Kadın sağlığının önemi hakkında hazırlanan Kanser taramaları, Böbrek Sağlığı, Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi, Akılcı antibiyotik kullanımı konularında kadınlara broşürler dağıtılarak bilgilendirme yapıldı. Kanser tarama programlarının gerekliliğinin önemle vurgulandığı etkinliğe kadınlar da büyük ilgi gösterdi.
Nazilli İlçe Sağlık Müdürlüğü Hekimi Dr. Şule Akbaş, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, Söke, Nazilli ve Aydın Merkez olmak üzere Aydın’da 3 adet KETEM merkezi olduğunu belirtti. Akbaş, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenledik. Sağlık bakanlığımızın insanlık için en başta olmak üzere kadınlar için neler yaptığını anlattık. Buradaki hedefimiz Nazilli’deki en az bin kadına ulaşarak KETEM çalışmalarını anlatmaktı. Sağlık açısından çok ciddi çalışmalar yapıyoruz ama bunların en önemli ve en kıymetli ayağı olan kadınlarımız için de çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Onlar için özellikle kansere karşı belli korumalar yapıyoruz. Kanser olmadan önce korumaya çalışıyoruz” dedi.
Kadınlar için tarama programları yapılıyor
Akbaş, “ Nazilli Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi, yani birinci basamak sağlık hizmetleri veren kurumlar olarak KETEM Kanser Eğitim Tarama Merkezi’mizde kadınlarımız için tarama programları yapıyoruz. Bu tarama programlarından kanser olmadan önce geçersek erken evrede yaşadığımız hastalarımız, sanki bu hastalığa hiç yakalanmamış gibi hayatlarına sağlıklı bireyler olarak devam edebiliyor. Ücretsiz olarak sağlık bakanlığınca yapılan ve çok basit taramalar olan Mamografi ile tarama ve Pap Simir Testi gibi çalışmaları yaparak halkımızın sağlıklı olması için çalışıyoruz. Kadın sağlığı bizim için kıymetli ve tüm zamanlarda bu çalışmaları yaparken bugüne özel yaptığımız çalışmalarda kadın sağlığının önemini bir kere daha dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak istedik. Kadınların önemini vurgulayarak kadın kanserlerinin önüne geçmek için kadınlarımızın kanser taramalarını ücretsiz yaptığı mızı bir kere daha göstermek istedik” dedi.

“Kadınların sağılığı toplumun sağlığı demektir”
Kadınların sağlıklı olmasının toplumun sağlığı için çok önemli olduğunu da ifade eden Akbaş, “Kadınların sağılığı toplumun sağlığı demektir. Çünkü bir bireyi yetiştiren öncelikli olarak kadındır. Erkeklerin baba olarak çok büyük rolü var ama sadece eve gelmesi, rol model olarak sağlam bir baba olması yeterlidir. Ama asıl çocuğu yetiştiren, kişiliğini oluşturan kadındır. Bizler de birer kadın olarak bununla gurur duyuyoruz. Biz bütün Nazilli Kadınlarına ulaşmayı çok istiyoruz ama bugünkü hedefimiz en az bin kadına ulaşmaktı” dedi.
Gün boyu süren etkinlikte kadınlara Sağlık Bakanlığınca hazırlanan broşürlerin yanısıra şeker ve balon da dağıtıldı.