Balıkesir Balıkesir'de marketlerde 'fahiş fiyat' denetimi

Balıkesir'de marketlerde 'fahiş fiyat' denetimi

01.03.2024 - 14:06 | Son Güncellenme:

Balıkesir'de marketlerde 'fahiş fiyat' denetimi

Balıkesirde marketlerde fahiş fiyat denetimi

Fatih Emrah ERDOĞAN / BALIKESİR, (DHA)-BALIKESİR Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, haksız fiyat artışına karşı marketlerde etiket denetimi yaptı.

Ticaret Bakanlığı, Türkiye genelindeki marketlerde fahiş fiyat denetimi başlattı. Denetimlerde, ürün fiyatlarının ne zaman değiştiği ve raf ile kasa fiyatı arasında fark olup olmadığı incelendi. Ekipler, işletme müdürlerine gerekli bilgilendirme ve uyarıları yaparak, raflardaki etiketleri tek tek inceledi. Balıkesir İl Ticaret Müdürü İlhan Pehlivan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda, biz de Ticaret Bakanlığı olarak 'ticaretin yüzyılı' hedefiyle hareket etmekte olup, vatandaşımızın tüketicimizin mağduriyetlerini ortadan kaldırabilmek üzere denetimler yapıyoruz. Bu denetimlerimiz öncelikle etiket denetimi, kasa ve raf fiyatının uyumlu denetimi ve haksız, fahiş fiyat artışı denetimi olarak 3 çeşit olarak yürütülüyor. Bizler ayrıca gıda toptancılarını da haftalık olarak takip etmekteyiz. Denetimlerimiz 6502 sayılı 'Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a göre yürütülmektedir. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve mağduriyete düşmemeleri için sürekli olarak Ticaret Bakanlığı olarak, ticaret il müdürlükleri olarak sürekli denetimlerdeyiz" ifadelerini kullandı.

'BALIKESİR ÖZELİNDE GİDİLMEDİK YER BIRAKMADIK'

Pehlivan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ayrıca yaşadıkları mağduriyetleri şikayet eden vatandaşlarımıza da şikayetlerin neticesinde yaptığımız denetimleri geri bildirmekteyiz. Vatandaşlarımız artık farkındalar. Ticaret İl Müdürlüğü her zaman sahada. Balıkesir özelinde gidilmedik yer bırakmadık. Öncelikle vatandaşlarımızın şikayetleri, sonra da rutin olarak her gün denetimlerimizi yapmaktayız. Vatandaşlarımız denetimleri gördüklerinde memnuniyetlerini ifade ediyorlar. Devletin yanlarında olduğunun farkındalar. Denetlediğimiz de bizim esnafımız burada orta yolu buluyoruz, adaleti sağlıyoruz. Esnafımızın, tacirimizin yönetmeliklere, mevzuata uygun hareket etmesini sağlamış oluyoruz. Bir taraftan da vatandaşımızın güven duygusunu arttırıyoruz."(DHA)

FOTOĞRAFLI