BalıkesirBalıkesir'de mobil toprak analiz cihazı üreticiye ücretsiz olarak hizmet verecek

Balıkesir'de mobil toprak analiz cihazı üreticiye ücretsiz olarak hizmet verecek

25.01.2024 - 12:48 | Son Güncellenme:

Balıkesir'de mobil toprak analiz cihazı üreticiye ücretsiz olarak hizmet verecek

Balıkesirde mobil toprak analiz cihazı üreticiye ücretsiz olarak hizmet verecek

BALIKESİR, (DHA)-BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi'nin geçen kasım ayında tanıtımını yaptığı mobil toprak analiz cihazının üreticilere ücretsiz hizmet vermesi için Balıkesir Ticaret Borsası'yla protokol imzalandı. 25 dakikada toprağı analiz eden cihaz, üreticinin rehberi olacağı bildirildi.

Balıkesir'de tarımsal üretimin daha verimli hale getirilmesi ve üreticinin daha az maliyetle daha çok kazanmasının sağlanması amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Ticaret Borsası arasında il genelindeki üreticilerin topraklarının ücretsiz olarak analiz edilmesi kapsamında protokol imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin'in imzaladığı protokol sayesinde Büyükşehir Belediyesi'nin geçen kasım ayında tanıtımını yaptığı mobil toprak analiz cihazının 20 ilçede faaliyet göstereceği bildirildi.

25 dakikada toprağın analizini çıkararak toprak hakkındaki tüm bilgiyi veren cihaz sayesinde; birim alandan daha yüksek verim ve kaliteli ürün alınabileceği belirtildi. Cihazla toprakta bulunan bitki besin elementlerinin yeterli olup, olmadığının tespiti yapılıp, gerekli gübre takviyesiyle verimde ciddi oranlarda artış sağlanabileceği kaydedildi.

GEREKSİZ GÜBRE KULLANIMININ ÖNÜNE GEÇİLECEK
Ayrıca Mobil Toprak Analiz Cihazı ile tahlil yapılmadan toprağa verilen gübrenin, verimi ve kaliteyi artırmak yerine, bitkiye ve toprağa zarar vermesinin ve gereksiz gübre kullanımının önüne geçilerek maddi kayıpların önlenmesinin hedeflendiği vurgulandı.

Mobil toprak analiz cihazını kullanmak isteyen çiftçilerin, 444 40 10 numaralı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi'ni arayarak talepte bulunabileceği bildirildi.(DHA)

FOTOĞRAFLI