Bandırma Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırma'da engelleri aşıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırma'da engelleri aşıyor

20.06.2023 - 11:26 | Son Güncellenme:

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırma'da engelleri aşıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırmada engelleri aşıyor

BALIKESİR, (DHA)-BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi özel gereksinimli bireylerin eğitim ve sosyal hayata katılımlarını artırabilmek için 140 öğrenciye özel program oluşturup, ulaşım da dahil olmak üzere ücretsiz bir şekilde hizmet veriyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılında kurulan Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi'nde öğrenme güçlüğü yaşayan her yaştan bireye, eğitim vermeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı olarak hizmet veren Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi'nde 140 öğrenciye temel bireysel gelişim, gündelik yaşamlarını idame ettirmek için ihtiyaç duydukları bilgiler ile spor ve sanat dersleri veriliyor. Hafta içi saat: 8.30-17.30 arasında faaliyette olan Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi'nde down sendromlu, otizmli, serebral palsi gibi engel grubunda yer alan tüm bireylere, yaşı ve seviyesine uygun olarak oluşturulan programlarda ihtiyacına yönelik derslerde eğitim imkanı sunuluyor.

ÖZEL DERS İÇERİKLERİ
Çocuk Gelişimi, Rehberlik, Okul Öncesi, Beden Eğitimi ve Resim branşlarında eğitim veren 10 öğretmeniyle her öğrenciye 2 bireysel, 1 spor ve 1 resim olmak üzere haftada 4 saat eğitim veriliyor. Büyük yaş öğrencilerine öz bakım ve günlük yaşam becerileri dersi verilen Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi'nde küçük yaş öğrencilerine konuşma, kaynaştırmaya hazırlık ve bilişsel anlamda çalışmalar gerçekleştiriliyor.

ÜCRETSİZ HİZMET
Öğrencileri evlerinden alıp, dersleri bittiğinde tekrar evine kadar götüren servis imkanının da sunulduğu Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi'nin tüm hizmetleri ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi'nde özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata kazandırılmasının yanı sıra ailelerine de sosyal ve psikolojik destek sağlanıyor, grup dersleri de veriliyor. Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi'nde çocukları eğitim alan veliler, ilçede böyle bir kurumun olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyleyip, eğitimleri devam ettiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'a teşekkür etti. (DHA)


FOTOĞRAFLI