Balıkesir CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MUSTAFA BALBAY:

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MUSTAFA BALBAY:

12.02.2014 - 15:55 | Son Güncellenme:

.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MUSTAFA BALBAY:

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP'nin geleceğe daha güvenle bakacak bir Türkiye oluşturacağını söyledi.
CHP Edremit Belediye Başkan Adayı Kamil Saka’nın seçim bürosu, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın da katıldığı törenle açıldı. Balbay, kalabalık heyetle Kamil Saka’nın seçim bürosunun bulunduğu Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Balbay ve beraberindekilere yürüyüş esnasında davul ve zurnalar eşlik etti.
Açılışta konuşan Balbay, “Az önce bir anne omzuma başını dayadı ve gözyaşlarını akıttı. Bundan sonra o gözyaşları zafer gözyaşları olacaktır. Ben demir parmaklıklar ardında özgürlüğü beklerken zaman zaman kendime soruyordum, 'Özgürlük ne zaman gelebilir?' diye. Hep kendime, 'Moralini yüksek, beklentini düşük tut' diyordum. Ardından da kendime, 'Balbay, senin demir parmaklıkların ardından ne zaman çıkacağın önemli değil, nasıl çıkacağın önemli. Seni karşılayanların önünde dimdik durabilmelisin' demiştim. Ben bugünler için oralarda dik durdum. Bu ülkenin tarım kaynakları 100 milyon nüfusu doyurmaya yetecek zenginlikte ama hükümeti doyurmaya yetmez. Bu hükümetin tarımla, ekip biçmeyle tek bağlantısı, Tarım Bakanının soyadının Eker olması. Kaz Dağlarının enkaz dağları olmasını istemiyorsanız CHP’yi iktidara getirin. Şimdi önümüzde 3 seçim var. Yerel seçimler, ilk kapı. Ardından cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Daha sonra da genel seçimler var. Yerel seçimlerde elde edeceğimiz iktidarla birlikte Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nu başbakan, CHP’yi iktidar yapacağımız genel seçimlere gideceğiz. Hedefimiz budur. Önümüzdeki dönem CHP, Türkiye’yi gerçek anlamda 21. yüzyıla taşıyacak. CHP, geleceğe daha güvenli bakacak bir Türkiye oluşturacak. Burada belediye başkan adaylarımız var. Burada Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sözat var. Edremit’in adayı Kamil Saka ve diğer çevre belediyelerin başkan adayları var. Hepinizin gözlerinde o kadar güzel bir ışık görüyorum ki, ben de bunun bir parçası olmak istiyorum. Belediye başkanlarınız kabul ederse Ankara’daki başkan yardımcıları ben olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.
Balbay, seçim bürosunu gezerken dışarıdaki kalabalık seçim bürosuna girmek isteyince izdiham yaşandı. Kalabalık karşısında zor anlar yaşayan parti görevlileri, seçim bürosunun kapısını kapatarak izdihamı önledi. Seçim bürosundan güçlükle dışarı çıkarılan Balbay ve beraberindekiler, daha sonra programlara katılmak üzere Burhaniye ve Ayvalık ilçelerine hareket etti.