Erdek Erdek'in çehresini değiştiren 26 projeye toplu açılış

Erdek'in çehresini değiştiren 26 projeye toplu açılış 

27.06.2023 - 19:00 | Son Güncellenme:

Erdek'in çehresini değiştiren 26 projeye toplu açılış 

Erdekin çehresini değiştiren 26 projeye toplu açılış

BALIKESİR, (DHA)-BALIKESİR'in Erdek ilçesinde, büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan sahil düzenlemesinden, yürüyüş ve bisiklet yoluna, peyzaj uygulamalarından asfaltlama çalışmalarına kadar tamamlanan toplam 26 projenin düzenlenen törenle toplu açılışı yapıldı. Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz "Erdek'i, eski ihtişamlı günlerine kavuşturuyoruz" dedi. 

 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin ilk turizm merkezi olarak anılan Erdek'teki 26 projeyi tamamladı. Sahil düzenlemeleri, parklar, spor tesisleri, altyapı yatırımları ve asfaltlama çalışmaları yaz sezonuna yetiştirildi. Tamamlanan projeler, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın yanı sıra Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Musa Alioğlu, meclis üyeleri, muhtarlar ve Erdeklilerin katıldığı toplu açılış törenle hizmete açıldı. 

ÇUĞRA SAHİLİ'NİN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ 

Erdek'in, Türkiye'de turizme başlayan ilk ilçe olduğunu söyleyen Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, "Fakat 60 yıl önce yapılan bütün yatırımlar, artık güncelliğini kaybetti ve eskidi. Erdek Çuğra Sahil bandımız, 40 sene önce eski belediye başkanlarından Ali Haydar Sarı tarafından düzenlenmişti. Daha sonra da buraya 'Ali Haydar Sarı Sahil Bandı' ismi verildi. Şu anda yapılan sahil bandı Yücel Yılmaz başkanımızla birlikte yaptığımız protokol neticesinde Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapıldı" dedi. 

'BU HİZMETLER ERDEK'İN TURİSTİK DEĞERİNİ KATBEKAT ARTIRMIŞTIR' 

Konuşmasına Ziya Paşa'nın "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" sözüyle başlayan Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, "Marmara'nın incisi Erdek, Erdek'in kalbi de Çuğra'dır. Yürüyüş yolu, bisiklet yolu, peyzaj uygulamaları, çevre düzenlemeleri, aydınlatmalar, parklarda görsel olarak gerçekten çok başarılı bir çalışma yapılmış. Erdek'in değerine değer katacak çok güzel bir proje. Bu hizmetler güzel ilçemizin turistik değerini katbekat artırmıştır" diye konuştu. 

'ERDEK'İ ESKİ İHTİŞAMLI GÜNLERİNE KAVUŞTURUYORUZ' 

“Çocukluğumun en güzel günlerinin geçtiği yer Erdek’ diyerek sözlerine başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Erdek'i, eski ihtişamlı günlerine kavuşturuyoruz. Erdek, sadece Balıkesir'in ya da Erdeklilerin yeri değil Türkiye'de herkesin gelip, dinlenmek istediği, anılarını biriktirmek istediği bir yer. Burası, kalıcı olarak güzel olsun istiyoruz. Balıkesir'imizin her yeri güzel olsun istiyoruz. Çünkü bizim bir derdimiz var; şehrimizin tüm değer ve güzelliklerini ortaya çıkarmak" dedi.(DHA)

 

FOTOĞRAFLI