Balıkesir Karesili Öğrenciler Portekiz'e Gitti

Karesili Öğrenciler Portekiz'e Gitti

04.06.2018 - 13:21 | Son Güncellenme:

.

Karesili Öğrenciler Portekize Gitti

Balıkesir Karesi Ortaokulu öğrencileri Erasmus projesi kapsamında Portekiz’de öğrenci değişim projesi kapsamında Portekizli öğrenciler ile buluştu.
Balıkesir Karesi Ortaokulu Erasmus projesi kapsamında okul müdürü Erdal Özel, proje koordinatörü Gonca Çilli ve dört öğrencisi ile Portekiz’de düzenlenen öğrenci değişimi toplantısına katıldı.
Karesi öğrenci ve öğretmenler Portekiz’de öğrencilerin aileleri tarafından evlerinde misafir edildi. Portekiz’de kaldıkları ailelerle çok iyi iletişim kuran öğrenciler hem Portekiz kültürünü tanıdılar, hem de bizim kültürümüzü en iyi şekilde tanıttılar. Okulda 5 farklı ülkeden gelen arkadaşlarıyla aktivitelere katılan öğrenciler aynı zamanda Portekiz’in başkenti Lizbon’u ve antik kent Evora’yi ziyaret etme imkanı buldular.
Karesi Ortaokulu Müdürü Erdal Özel gezi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Erasmus projeleriyle son dört yılda 36 tane öğrencimize yurt dışı deneyimi kazandırdık. Bu onların hayatları boyunca kendilerine eşlik edecek güzel bir deneyim oldu. Bu sene projemiz sona erecek ama etkilerini uzun yıllar göreceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu.