BalıkesirKepsut'ta 81 üreticiye damızlık koç dağıtıldı

Kepsut'ta 81 üreticiye damızlık koç dağıtıldı

07.01.2024 - 15:26 | Son Güncellenme:

Kepsut'ta 81 üreticiye damızlık koç dağıtıldı

Kepsutta 81 üreticiye damızlık koç dağıtıldı

BALIKESİR, (DHA)-BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi, kenti küçükbaş hayvan üretiminde zirveye taşımak için yürüttüğü çalışmalar kapsamında Kepsut ilçesinde, 81 üreticiye damızlık koç dağıttı. 6'ncı kez yapılan bu dağıtımla Kepsut'ta son 4 yılda toplam 762 damızlık hayvan dağıtımı gerçekleştirildiği bildirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvan üretiminde kan değişiminin sağlanarak üretimde verimliliğin arttırılması ve kaliteli sürüler elde edilmesini sağlamak amacıyla kente bugüne kadar 5 adet Balıkesir Kuzusu Damızlık Üretim Merkezi kurdu. Buralarda üretilen damızlıklar üreticiyle buluşturuluyor. Mera ıslahında 10 bin dönümü geçerek bu konuda Türkiye'de en çok mera ıslah eden belediye konumunda yer alan Büyükşehir Belediyesi'nin kentteki küçük üreticiyi desteklemek hem de üretimi daha kaliteli ve verimli hale getirerek üreticinin katma değerini artırarak şehir ekonomisine katkı sağlamak amacıyla yürüttüğü çalışmalar aralıksız sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Kepsut ilçesinde, üreticilere 81 adet damızlık koç, törenle dağıtıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Yücel Yılmaz'ın göreve gelmesinden bu yana ilçede 6'ncı kez damızlık koyun dağıtımı yapılırken, bugüne kadar dağıtılan damızlıkların sayısının 762'ye ulaştığı bildirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, şehrin tek ihtiyacının çalışmak, paylaşmak, üreteni desteklemek ve verimliliği artırmak olduğunun altını çizdi. İnsanların hedefleriyle yaşadığını ifade eden Başkan Yılmaz, "Hedefler koyuldukça insana yaşam aşkı gelir, bereket artar. Çünkü odaklandığı, hedef koyduğu bir iş vardır. Biz de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimize sevdalıyız. Kepsut'ta altıncı dağıtımı yapıyoruz. 81 vatandaşımıza bir önceki dağıtımda verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz." dedi.

Koç dağıtım törenine, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın yanı sıra; AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, AK Parti Teşkilat Başkanlığı Akdeniz Bölge Koordinatörü Kasım Bostan, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan, ilçe müdürleri, siyasi parti temsilcileri, kooperatif ve birliklerin başkanları, muhtarlar ve üreticiler katıldı.(DHA)

FOTOĞRAFLI