Amasra Amasra'da selde zarar gören turizm işletmeleri, bayram tatiline yetiştirilmeye çalışılıyor

Amasra'da selde zarar gören turizm işletmeleri, bayram tatiline yetiştirilmeye çalışılıyor

22.06.2023 - 10:18 | Son Güncellenme:

Amasra'da selde zarar gören turizm işletmeleri, bayram tatiline yetiştirilmeye çalışılıyor

Amasrada selde zarar gören turizm işletmeleri, bayram tatiline yetiştirilmeye çalışılıyor

Ayhan ACAR/AMASRA (Bartın),(DHA)- BARTIN'ın Amasra ilçesinde, sel nedeniyle butik otel, çadır kampı ve pansiyonlardan oluşan 9 turizm işletmesi zarar gördü. İşletmeciler, tesislerini yoğun ilgi beklenen 9 günlük Kurban Bayramı tatiline hazırlamak için çalışma başlattı. Amasra’ya bağlı Çakraz tatil beldesinde, turistik çadır konaklama tesisi selde zarar gören Göksel Keserci, “Yağmur yağdıktan sonra dere yatağından ve yamaçlardan gelen sular bizim tesisimize girdi. Kıl çadırlarımıza ve içinde bulunan bütün eşyalara zarar verdi. Şimdi sağ olsun AFAD ve DSİ ekipleri gelerek çalışmaya başladı. Düne kadar turizm sezonuna hazırdık ama şimdi sel nedeniyle yeniden başa dönmüş olduk. Önümüzde 9 günlük bayram tatili var. Tatile kadar buraları temizleyip yeniden faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz.” dedi.
Önceki gün Amasra ilçesinde yaşanan selin ardından 9 turizm işletmesi zarar gördü. Selden etkilenen butik otel, pansiyon, otel ve çadır kampları gibi tesislerin bayram tatiline yeniden yetiştirilmesi için işletmeciler ve ekiplerce yoğun bir çalışma başlatıldı. İlçeye bağlı 15 kilometre uzaklıktaki Çakraz tatil beldesindeki bir turizm işletmesi yamaçlardan gelen sel suları nedeniyle zarar gördü. AFAD ekipleri tesisin yan tarafında biriken suyu tahliye işlemine başladı. Devlet Su İşleri ekipleri de dere yatağının denize açılan bölümünde genişletme çalışması yaptı.
‘9 GÜNLÜK KURBAN BAYRAMI TATİLİNE HAZIRDIK, SEL OLDU YENİDEN BAŞA DÖNDÜK’
İşletmesi zarar gören Göksel Keserci, “Burada 2 yıl önce de bir sel afeti yaşamıştık, dün aynı sıkıntıyı yeniden yaşadık. Yağmur yağdıktan sonra dere yatağında ve yamaçlardan gelen sular bizim tesise girdi. Kıl çadırlarının içinde bulunan bütün eşyalara zarar verdi. Şimdi sağolsun AFAD ve DSİ ekipleri gelerek çalışmaya başladı. Burada hem dere yatağının ağzının kapalı olması ve yükseklerden gelen su nedeniyle iki yerden burayı su bastı. Düne kadar turizm sezonuna hazırdık ama şimdi sel nedeniyle yeniden başa dönmüş olduk. Önümüzdeki hafta 9 günlük bayram tatili var, şimdi önümüzde 3 gün var, temizleyip tekrar faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu. (DHA)
FOTOĞRAFLI