Bartın BARTINLI MİNİKLERE KİTAP SÜRPRİZİ

BARTINLI MİNİKLERE KİTAP SÜRPRİZİ

21.01.2015 - 14:11 | Son Güncellenme:

.

BARTINLI MİNİKLERE KİTAP SÜRPRİZİ

‘Her Çocuğa Bir Kitap’ kampanyası kapsamında Bartın’da ilkokulların anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine hikaye ve boyama kitabı dağıtılmaya başlandı.
Bartın Valiliği’nin izniyle Gazeteci Yazar Hakan Çoşkun’un yürüttüğü, ‘Her Çocuğa Bir Kitap’ kampanyası kapsamında Bartın İnönü İlkokulu anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine hikaye ve boyama kitabı dağıtıldı. Bartın İnönü İlkokulu’nda yapılan kitap dağıtım törenine; Bartın Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, Gazeteci Yazar Hakan Çoşkun, okul müdürü Burhan Demirci ve öğretmenler katıldı. Kampanya kapsamında pilot bölge olarak seçilen Bartın ve Elazığ’da toplam 15 bin çocuğa kitap dağıtılacağı bildirildi.
Kitap kampanyası hakkında bilgi veren Hakan Çoşkun, “Bir ilkokul öğrencisinin hikaye kitabı isteğiyle bir mektup yazarak, öğretmeni vasıtasıyla Milli Eğitim Müdürüne ulaştırmayla başladı. Birçok Valimizle irtibat halinde olduğumuz için böyle bir proje yapmayı düşündük. Bartın Valimize ve Milli Eğitim Müdürüne projeyi sunduk. Sizlerden de yazılı izin aldık. En zorda olan öğrenciyi siz bilirsiniz. En dezavantajlı bölgeyi sizler bilirsiniz. Daha önceki kampanyaları vakıflar yaptığı için en dezavantajlı bölgelere gitmiyorlardı. Bu anlamda Valimize ve sizlere şükranlarımı sunuyorum. İnşallah 81 ilde bu kampanya olacak. Bartın ve Elazığ pilot bölgeydi. Bugün buradan başlayıp, Elazığ’da da dağıtımını yaptıktan sonra da geri kalan illere de kampanyaya devam edeceğiz. Bartın’a 5 bin kitap dağıtacağız. İnönü Okulu’nda başladı. 81 ilde de bu sevgiyi ve şefkati sizlerden gördüğümüz için yapacağız” dedi.
Daha sonra Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, Gazeteci Yazar Hakan Çoşkun ve okul müdürü Burhan Demirci, İnönü Okulu anasınıfı ve 1. sınıfları gezerek, öğrencilere kitap dağıttı.