BatmanVefa ekipleri, Kozluk'ta yaşlı ve engellilerin ihtiyaçlarını gideriyor

Vefa ekipleri, Kozluk'ta yaşlı ve engellilerin ihtiyaçlarını gideriyor

31.01.2024 - 14:36 | Son Güncellenme:

Vefa ekipleri, Kozluk'ta yaşlı ve engellilerin ihtiyaçlarını gideriyor

Vefa ekipleri, Kozlukta yaşlı ve engellilerin ihtiyaçlarını gideriyor

Bayram AYHAN/BATMAN, (DHA)- BATMAN’ın Kozluk ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) koordinesinde hayata geçirilen ‘Vefa Projesi’ kapsamında ekipler, yaşlı ve engelli vatandaşların ihtiyaçlarını gideriyor.
Kozluk ilçesinde Kaymakamlık bünyesi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) koordinesinde hayata geçirilen ‘Vefa Projesi’ kapsamında sosyal destek grubu ekipleri, yaşlı ve engelli vatandaşların ihtiyaçlarını gideriyor. SYDV personeli tarafından belirlenen kişilerin evleri temizleniyor, kişisel bakımlarına ilişkin temel ve zaruri ihtiyaçları karşılanıyor. Yıl boyunca devam etmesi planlanan projeyle ekipler, her hafta düzenli olarak ihtiyaç sahiplerinin evlerine giderek, vatandaşların ihtiyaç ve taleplerini tespit ediyor.
‘GIDA VE SAĞLIK SORUNLARI DA ÇÖZÜLECEK’
Proje ile ilgili bilgi veren Kaymakam Ekrem Güngör, ekiplerin gıda ve sağlık sorunları ile ilgili de çalışma yürüttüğünü belirterek, “Bakıma muhtaç olan vatandaşlarımız, insan onuruna yakışır şekilde yaşama haklarına sahiptir. Bu proje ile yaşlı, engelli ve muhtaç bireylerimizin toplumla bütünleşmesi ve yaşama bağlı kalması kapsamında temizlik ve ev tadilatı işlerinin yanı sarı diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde ailelerin gıda, sıcak yemek ihtiyaçları ve sağlık sorunları da çözülecektir. Kaymakamlık bünyesinde yer alan tüm kamu kurumları, sağlık personelimiz ile yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın yanında olacağız. ‘Yalnız değilsiniz’ diyerek onların ihtiyaçlarını gidereceğiz” dedi.(DHA)
FOTOĞRAFLI