Bilecik 15 Temmuz Şehitler Ormanında Fidan Dikimi

15 Temmuz Şehitler Ormanında Fidan Dikimi

13.03.2017 - 18:05 | Son Güncellenme:

.

15 Temmuz Şehitler Ormanında Fidan Dikimi

Bilecik’te 15 Temmuz Şehitler Ormanına 250 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.
Bilecik-İstanbul karayolu üzerinde bulunan 15 Temmuz Şehitler Ormanına 250 adet fidan protokol üyelerinin katılımıyla dualar eşliğinde dikildi. Bilecik Valisi Süleyman Elban, yaklaşık 8 ay önce hain bir darbe girişimi sonucu her yaş grubundan birçok insanın şehit olduğunu ve onların anısına fidan dikmek istediklerini söyledi. Fidan dikimini için gelecek neslin ve özellikle herkesin görebileceği İstanbul yolu üzerinde bir bölgeyi seçtiklerini ifade eden Vali Elban, şöyle konuştu:
’’Genç nesiller buraları gördükçe memleket, vatan ve millet sevgisini, bu şuuru ve bilinci her zaman hatırlasınlar istedik. Son dönemde yaşadığımız özellikle Avrupa’da bakanlarımıza, siyasetçilerimize yapılan muamele, çok net bir şekilde de gösteriyor ki bu topraklar, bu vatan, bu millet üzerinde hiç kimsenin hesabı bitmiş değil. O zaman bizim de bu sembolik yaptığımız ormanla, bu topraklara kök salmaya, fidan dikmeye, orman olmaya, dimdik durmaya kararlı olduğumuzu göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. İnşallah ülkemizin her tarafı yemyeşil orman olur.’’
Bursa Orman Bölge Müdürü Arif Can da, 15 Temmuzda hain darbe girişimi neticesinde şehit olanların anısını yaşatmak için 250 adet fidan dikimi gerçekleştirdiklerini belirtti.
Konuşmaların ardından Vali Elban, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ve beraberindekiler ile öğrenciler, fidanları toprakla buluşturdu.
Öte yandan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım ve MHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Karut aynı ağacı dikerek, can sularını birlikte vermeleri gözlerden kaçmadı.