Bilecik ADD ŞUBE BAŞKANI MUSTAFA AKSU’DAN 29 EKİM AÇIKLAMASI

ADD ŞUBE BAŞKANI MUSTAFA AKSU’DAN 29 EKİM AÇIKLAMASI

29.10.2015 - 18:12 | Son Güncellenme:

.

ADD ŞUBE BAŞKANI MUSTAFA AKSU’DAN 29 EKİM AÇIKLAMASI

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Mustafa Aksu Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92.’inci yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaparak, Atatürkçü Düşünce Derneğinin Cumhuriyeti yaşatmaya kararlılıkla devam edeceğini söyledi.
Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yılını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını belirten Aksu, açıklamasının bir bölümünde şunları ifade etti:
"Cumhuriyetimiz, 29 Ekim 1923’te Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları tarafından zor koşullarda kuruldu. Cumhuriyet ilan edilmeden önce ülke topraklarımızı istila eden Batılı emperyalistlere ve onların yerli işbirlikçilerine karşı milli kuvvetlerimiz ve düzenli ordumuz tarafından büyük kahramanlıklar gösterilerek Ulusal Kurtuluş Mücadelesi verildi ve bu mücadele zaferle sonuçlandı. Zafer, Lozan Antlaşması ile tüm dünyaya tescil ettirildi. Cumhuriyet, Türk kahramanlığının, Türk milletinin dayanışma ve kararlılığının bir meyvesidir.Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla birlikte Mustafa Kemal Atatürk tarafından ülkemizi ve milletimizi özgürleştirmeye, bağımsızlaştırmaya, eğitmeye, çağdaşlaştırmaya ve uygarlaştırmaya dönük başta Cumhuriyetimizin kurulması olmak üzere bir dizi devrimler yapıldı. Bu devrimler ile ulusal eğitim sistemi, laik demokratik hukuk sistemi, sosyal- bağımsız-egemen-laik-ulusal-cumhuriyet esaslarına dayanan devlet anlayışı kurumsallaştırıldı. Milletleşme sürecinin işlemesine, milli kültürümüze, tarihimizin iyi araştırılmasına ve öğretilmesine önem verildi. Yurtta barış ve dünyada barış anlayışı, ülkemizin dış politikasına egemen kılındı. Tarıma, sanayiye, ticarete, madenciliğe önem verildi. Uygulanan karma ekonomi modeliyle ülkemiz planlı kalkınma dönemine sokuldu. Osmanlı’dan kalan borçlar ödendi."
Aksu, yaşanan terör olaylarının ülke ve ulus bütünlüğüne yönelik düşmanlığın somut göstergesi olduğunu vurgulayarak, "Dün olduğu gibi bugün de üzerinde yaşadığımız vatan toprağında büyük emeklerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanları içerde ve dışarıda mevcuttur. Bugünlerde yaşadığımız terör olayları, ülke ve ulus bütünlüğümüze, Cumhuriyetimize düşmanlıkların somut göstergeleridir. Bugün, her zamankinden daha fazla uyanık olmaya, Cumhuriyetimize, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmaya zorunluluğumuz vardır. Yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle, Doğulusuyla, Batılısıyla, Kuzeylisiyle, Güneylisiyle tüm milletimizin evlatları Atatürkçü çizgide Vatan ve Cumhuriyet için bütün maddi ve manevi güçlerini birleştirmelidir.Temel amacı ve anlayışı Vatanımıza, Cumhuriyetimize, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmak olan Atatürkçü Düşünce Derneği, siz değerli yurttaşlarımızdan güç alarak üzerine düşen görevleri yapmaya, Cumhuriyetimizi yaşatmaya kararlılıkla devam edecektir.” ifadelerini kullandı.