Bilecik BİLECİK PLASTİK SEKTÖRÜNÜN MERKEZİ OLACAK

BİLECİK PLASTİK SEKTÖRÜNÜN MERKEZİ OLACAK

13.08.2014 - 16:40 | Son Güncellenme:

.

BİLECİK PLASTİK SEKTÖRÜNÜN MERKEZİ OLACAK

Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci, Yönetim Kurulu Muhasip Üye Selçuk Gülsün ve Genel Sekreteri Gülfidan Özekmekçi ile birlikte Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ettiler.
Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Uzun’un ev sahipliğinde Bilecik TSO Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımıyla gerçekleşen ziyarette dernek faaliyetleri hakkında açıklama yapan Başkan Hüseyin Semerci, PAGDER’in 1969 yılında kurulduğunu, halen aktif 400’e yakın üyesinin bulunduğuna vurgu yaptı. Üyelerine, birliktelikten aldığı güçle destek vererek, Türk plastik sektörünü bir bütün olarak geliştirmek ve ülkemizi dünya plastik pazarının önde gelen üretim ve tedarik merkezlerinden birisi yapmak için ortamlar oluşturmayı amaçladıklarını anlatan Semerci, İstanbul’un artık turizm ve finans merkezi haline geldiğini ve bu sebeple İstanbul Avrupa yakasında bulunan plastik sanayisini Kırklareli’ne, Anadolu yakasında bulunan plastik sanayisini de demiryolu, Hızlı Tren ve çevre yoluyla ulaşımın çok kolaylaştığı Bilecik iline kaydırmayı amaçladıklarını belirtti. Semerci, bu konuda Osmaneli OSB ile Plastik İhtisas OSB kurulması için görüşmelerin yürütüldüğünü, fakat bu süreçte valilik, il özel idaresi, yerel yönetimlerin yanı sıra Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasının da desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti. Osmaneli’ye kurulması planlanan ihtisas OSB için yatırımcılardan ciddi anlamda talep aldıklarını ileten Hüseyin Semerci, ihtisas OSB kurulması durumunda hızla yatırımların geleceğini sözlerine ekleyerek, "Yapmış oldukları araştırmalar neticesinde 3. bölge teşvik kapsamında olan Bilecik ilimizde, 4. bölgeye kıyasla yüzde 60’lara varan teşvikten faydalanabilecekler” dedi.
SAKARYA NEHRİNİN KİRLENMEMESİ ÖNEMLİ
Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Uzun ise, Türkiye Odalar Borsalar Birliğinin düzenlemiş olduğu Marmara ve Trakya Bölge toplantısında Bilecik’e ihtisas OSB’lerinin kurulması konusunun taraflarınca gündeme getirildiğinin belirterek, “7’inci Türkiye Ticaret ve Sanayi şurasında kabul edilerek sektör kümelenmeleri güçlendirmek için Gerede, Bilecik ve Susurluk ihtisas OSB’ler kurulmalıdır şeklinde karar verilmiştir. Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler bu konuda üzerimize düşen görevleri yapmak, taşın altına elimizi koymak isteriz. Ancak Osmaneli’nde sanayinin yanı sıra geçimini tarımdan sağlayan vatandaşlarımızda var. Bölgede sanayi ve ticaretin gelişmesinin yanında çevreye olan duyarlılığımızdan ödün veremeyiz. Bölgeden geçen Sakarya nehrinin kirlenmesine asla müsaade edemeyiz. Bu sebeple yatırım için bölgemizi tercih eden sanayicilerden de aynı duyarlılığı görmek isteriz” dedi.
ÇEVREYİ KİRLETMEYECEĞİZ
PAGDER Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Selçuk Gülsün de, çevre kirliliği konusunda duyarlı olduklarını ve bölgeye yatırım yapacak sanayicilerin büyük kısmının plastiğe şekil verme üzerine çalıştıklarını belirtti. Gülsün, bu sebeple atık plastiğin olmayacağını, tesislerin bakanlık onayıyla arıtmalara tabii olmadan çalışabildiklerine ve plastiğin geri dönüşümlü değerli bir materyal olduğuna dikkat çekerek çevre kirliliğine yol açmayacağını anlattı.
Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Uzun, kurulması planlanan İhtisas OSB için altyapı ve yasal yükümlülükler konusunda Bilecik TSO olarak gerekli araştırmaları yapacaklarını belirterek, sanayi ve ticaret konularında bazı adımlar atılırken yerel yönetimler ile fikir birliğine vararak adım atmak istediklerini söyledi. Uzun, konuyu ilk olarak yönetim kurulunda, daha sonra meclis gündeminde değerlendirdikten sonra kendilerine bilgi vereceklerini söyledi.