Karlıova Karlıova'da yaylada terapi kampı

Karlıova'da yaylada terapi kampı

04.06.2022 - 15:53 | Son Güncellenme:

Karlıova'da yaylada terapi kampı

Karlıovada yaylada terapi kampı

Bülent TEMİZ/KARLIOVA (Bingöl), (DHA)- İSVİÇRE’de yaşayan Psikiyatrist ve Psikoterapist Dr. Fikret Zengin (65) öncülüğünde Almanya, İsviçre ve Türkiye’nin farklı şehirlerden gelen 25 kişi 'Doğaya ve kendine dön' sloganıyla Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yaylada terapi kampı yapıyor.
İsviçre’de yaşayan psikiyatri, psikoterapi dalında çalışmalar yapan Dr. Fikret Zengin, aralarında doktor, gazeteci, şair ve yazarların olduğu Almanya, İsviçre ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden ulaştığı 25 kişiyle 30 Mayıs’ta memleketi Bingöl’ün Karlıova ilçesine geldi. Grup, aynı gün Tuzluca köyü Mikail mezrasında kamp kurdu. Yarın sona erecek 6 günlük kampta, gündüz doğa yürüyüşü ve meditasyon yapan akşam ise sağlık semineri düzenleyip eğlenen katılımcılar, doğada ağaç bulunmayan yerlere ağaç dikiyor.
Dr. Fikret Zengin, İsviçre’den kamp için geldiklerini vurgulayarak, "Buradaki sloganımız ‘Doğaya dön kendine dön’ endüstrileşmenin ve teknik gelişmenin sonucunda insanlar kendi doğduğu büyüdüğü ülkeyi, yeri terk ediyor, şehirlere yerleşmek zorunda kalıyor, okumak için, iş için. Tabi bunları yapınca kendi doğası, gelenek ve göreneklerinde de kopuyor. Yani kendi kültürüne yabancılaşıyor. Burada doğa yürüyüşleri yapıyoruz, meditasyon ve sağlık konulu seminerler düzenliyoruz. Her şeyi olduğu gibi duruyor ve bu yüzden değerli ve kıymetlidir. Kendimi burada gayet rahat ve huzurlu hissediyorum, cennetin içinde olduğumu düşünüyorum” dedi.
Almanya’dan gelen öğretmen Sevil Gündüz ise burada doğayla bütünleştiklerini belirterek, “Karlıova muhteşem bir yer ve kesinlikle görülmesi gerekir. Burada ‘Doğaya ve kendine dön’ projesi altında Karlıova’yı tercih ettik. İlla şehir hayatı gerekmiyor kaliteli bir yaşam için, aksine köyde doğanın içinde çok kaliteli bir yaşam içinde oluyorsunuz” diye konuştu.
İzmir’den kampa katılan gazeteci Derya Özmen de Almanya, İsviçre, İstanbul, Ankara ve birçok yerden kampa katılanların olduğunu ve bölgeyi görmelerini tavsiye ettiğini aktardı. (DHA)

FOTOĞRAFLI