BitlisBitlis’in düşman işgalinden kurtarılışının 107’nci yılı kortej ve açılış programları ile başladı

Bitlis’in düşman işgalinden kurtarılışının 107’nci yılı kortej ve açılış programları ile başladı

05.08.2023 - 20:05 | Son Güncellenme:

Bitlis’in düşman işgalinden kurtarılışının 107’nci yılı kortej ve açılış programları ile başladı

Bitlis’in düşman işgalinden kurtarılışının 107’nci yılı kortej ve açılış programları ile başladı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS’in düşman işgalinden kurtarılışının 107. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen  ‘Büyük Bitlis Buluşmaları’ adlı 4 günlük etkinlikler kortej yürüyüşü ve kurdele kesilmesi ile başladı.

Atatürk Mahallesinde bulunan 100. Yıl Atatürk Ortaokulu önünde gençlerle bir araya gelen protokol üyeleri Türk Bayraklar eşliğinde yaklaşık 1 kilometre yürüyerek, Cumhuriyet Meydanına geldi.

Programa, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Alay Komutanı Tuğgeneral Eyüp Subaşı, Emniyet Müdürü Celal Özcan, kurum amirleri, farklı illerden gelerek stand açan İl Kültür ve Turizm Müdürleri ile vatandaşlar katıldılar. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından açılan 'İller Tanıtım Sergisi'ni gezen protokol üyeleri daha sonra açılış konuşmalarına geçti.

Bu yıl ilk olarak ‘Büyük Bitlis Buluşmaları’ adı altında etkinlikler düzenledikleri belirten Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, bunun her yıl devam edeceğini söyledi.

Tanğlay, “Kadim şehir Bitlis diyoruz. Bitlis’te Allah’a hamt olsun tarih yazıyoruz. Bitlis’te yeniliklere imza atıyoruz. Bitlis’in geçmişten gelen kronik bütün yaralarına mehlem olmaya çalışıyoruz. ‘Büyük Bitlis Buluşmalarını’ geleneksel hale getirdik. 4 gün boyunca bu alanda konserler olacak yemek yarışmaları olacak. Aynı zamanda çocuklarımızı sünnet ettik. Çocuklarımız için eğlence etkinlikleri olacak” diye konuştu.

Bitlis Valisi Oktay Çağatay ise, “Şükür bir huzurlu ‘Büyük Bitlis Buluşmalarında’ sizinle beraberiz. Tabi artık Bitlis bölgedeki diğer iller gibi o karanlık kötü dönemleri geride bıraktı. Artık huzurla anılıyoruz. Kısa vadede dere sütü projesinin bitmesiyle beraber büyük bir atılım gerçekleştireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Bitlis Valisi Oktay Çağatay ve Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, bölge illerden programa katılanlara teşekkür plaketi verdiler. Program düzenlenecek konserler ve çeşitli etkinlikler 4 gün boyunca devam edecek.

FOTOĞRAFLI