Bitlis Bitlis'te 43 AFAD gönüllüsü belgesini aldı

Bitlis'te 43 AFAD gönüllüsü belgesini aldı

25.05.2022 - 15:12 | Son Güncellenme:

Bitlis'te 43 AFAD gönüllüsü belgesini aldı

Bitliste 43 AFAD gönüllüsü belgesini aldı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS’te İl Acil Afet Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimlerini tamamlayan 43 AFAD gönüllüsüne belgeleri, düzenlenen programda verildi.

Bitlis Vali Yardımcısı Furkan Seyman ve AFAD İl Müdürü Erdal Tunç’un katıldığı programda eğitimlerini başarı ile tamamlayan 43 gönüllü belgelerini aldı. Bitlis Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirilen programda konuşan AFAD İl Müdürü Erdal Tunçtan, sistemlerine kayıtlı 2 bin 600’ün üzerinde gönüllü bulunduğunu söyledi. AFAD gönüllüsü olarak başvuru yapmak için e-devlet üzerinde girerek 15 yaş ve üzeri gönüllü başvurularını alarak çevrimiçi eğitimler verdiklerini anlatan Tunçtan, "Alınan temel arama kurtarma eğitimi, İniş-tırmanış eğitimi, çadır kurma, ilk yardım ile psikososyal destek ve insani yardım eğitimlerini alarak sertifika almaya hak kazandılar. 10 gün süren eğitimler sonunda başarılı 43 kursiyerimize bugün AFAD Başkanlığımız tarafından hazırlanan sertifika ve kimlik belgelerini verdik" dedi. Geçen yıl Karadeniz bölgesinin sellerle, batı bölgelerinde ise yangınlarla mücadele ettiklerini de anlatan Tunçtan şöyle konuştu:

"Burada gerçekten AFAD Başkanlığımız hem de İçişleri Bakanlığımız olarak AFAD gönüllülük sisteminin ne kadar önemli olduğu konusunda bir kez daha mutabık oldular. Bitlis’ten de 1-2 AFAD gönüllümüz kendi isteğiyle Akdeniz Bölgesinde olan yangına yardım için gittiler. Dolayısıyla beğendiğimiz ve tekdir ettiğimiz bir sistemdir. Sizler bu işi hiçbir menfaat, maddi beklenti içerisinde olmadan yapıyorsunuz. Bizim gücümüze güç katıyorsunuz. Bu işin olmazsa olmazı eğitimlerdir. Sizler çevrimiçi eğitimlerinizi aldınız. Ayrıca 10 gündür AFAD koordinesinde olan eğitimleri de aldınız. Bu eğitimler unutulabilecek eğitimlerdir. Dolayısıyla iletişim halinde olmamız gerekiyor. Biz eğitimlerimiz ve tatbikatlarımız olduğunda elbette sizleri davet edeceğiz. Ama sizden de iletişimi kesmeme konusunda gayret istiyorum. Yaz boyunca farklı etkinliklerimiz devam edecektir. Biz sizleri AFAD personeli olarak görüyoruz. Umarım sizde AFAD’ı kendi kurumunuz olarak görüyorsunuzdur"

Konuşmaların ardından 43 AFAD gönüllüsüne belgeleri verildi.

FOTOĞRAFLI