Bitlis ‘Destekler kadınlara hediyeler çocuklara’ projesi ile yüzler güldü

‘Destekler kadınlara hediyeler çocuklara’ projesi ile yüzler güldü

22.06.2021 - 11:38 | Son Güncellenme:

‘Destekler kadınlara hediyeler çocuklara’ projesi ile yüzler güldü

‘Destekler kadınlara hediyeler çocuklara’ projesi ile yüzler güldü

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS’te pandemi nedeniyle evlerinde yaptıkları el işleri ve bez bebekleri sergileyen ancak alıcı bulamayan kadınların imdadına Asarı Sanat Koruma ve Yardımlaşma Derneği’nin hazırlamış olduğu 'Destekler kadınlara, hediyeler çocuklara' projesi yetişti. Dernek proje kapsamında kadınların yaptıkları ürünleri satın alarak, paketleyip özel çocuklara hediye ediyor.

Bitlis ve ilçelerinde Halk Eğitim Merkezleri tarafından verilen kurslarda alınan eğitimlerin ardından pandemi kuralları nedeniyle evlerinde kalan kadınlar, ürettikleri ürünleri yıl sonu sergilerinde görücüye çıkardı. Ancak pandemiden dolayı ürünlerini satamayan kadınların imdadına işadamları ve sivil toplum örgütü temsilcileri yetişti. Asarı Sanat Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şazime Hancı, hazırladıkları  'Destekler kadınlara, hediyeler çocuklara' projesi ile Bitlis ve ilçelerindeki tüm sergileri gezdiklerini ve yapılan ürünleri satın alarak, özel çocuklara hediye ettiklerini söyledi. Proje ile her iki tarafı da mutlu ettiklerini belirten Dernek Başkanı Şazime Hancı, şöyle konuştu:

"Milli Eğitim Bakanlığının hayat boyu öğrenme haftası dolayısıyla Bitlis ve ilçelerinde kadınların ürettikleri ürünler sergilendi. Ancak pandemi nedeniyle bu sergilere çok da katılım olmadı. Bizler de bu sergilerde bizzat bulunarak kadınlarımızla istişarelerde bulunduk. Bir umutla ürettiler. Ancak mağdur olan kadınlarımız oldu. Ürettiklerini bu sergilerde satma hevesiyle beklediler. Ancak pandemiden dolayı maalesef katılım olmadı. Ürünler de kadınların ellerinde kaldı. Bizde Asarı Sanat Koruma ve Yardımlaşma Derneği olarak bu konuda bir faaliyet göstermek istedik. Üreten kadınlarımıza destek olmak istedik. Özellikle işadamlarımızdan Yaşar İzsiz olmak üzere birçok işadamımızla görüşmeler yaptık. İşadamlarımızdan destekler aldık. Bu desteklerle üreten kadınlarımızın ürünlerini kendilerinden satın alarak mutluluklarına şahit olduk. Aralarından birçoğu bakkal borcunu kapatacak ya da çocuğunun temel ihtiyacını alacaktı. Hem üretime destek, hem de kadınlarımıza destek diyerek yola çıktık."

ALINAN ÜRÜNLER PAKETLENİP ÖZEL ÇOCUKLARA HEDİYE EDİLDİ
Hancı, kadınların ellerindeki bu ürünleri alarak, dernek üyeleri ile birlikte daha önceden tespit ettikleri özel çocuklara göre paketlediklerini de belirterek, "Projenin asıl amacı alınan bu ürünleri bölgemizdeki hasta ve engelli çocuklara ulaştırmaktı. Kadınlarımızın ürünlerini burada bizzat kendi ellerimizle çocuklarımıza hediye ettik. Projede emeği geçen işadamlarımız olmak üzere destek veren ve katkı sağlayan dernek üyelerimize teşekkür ediyorum." dedi. 

FOTOĞRAFLI

Yazarlar