Bitlis "Doğu Karadeniz-Güneydoğu Anadolu Kardeşlik Projesi"

"Doğu Karadeniz-Güneydoğu Anadolu Kardeşlik Projesi"

31.10.2017 - 17:33 | Son Güncellenme:

.

Doğu Karadeniz-Güneydoğu Anadolu Kardeşlik Projesi

BİTLİS (AA) - "Doğu Karadeniz-Güneydoğu Anadolu Kardeşlik Projesi" kapsamında Bitlis'e gelen alimler, Mutki ilçesini ziyaret etti.

Haberin Devamı

Mutki Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Din Görevlileri Birliği Derneği (Din-Bir-Der) Trabzon Şubesi, Trabzon Kur'an Kursları Dernekleri Federasyonu ile Medrese Alimleri Vakfınca (MEDAV) hayata geçirilen proğramla ilçeyi ziyaret gelen alimlerle, ilçe Kaymakamı Mehmet Kılıç, Koyunlu köyündeki Alaiyye Erkek Kuran Kursunda bir araya geldi.

Açıklamaya göre, Kaymakam Kılıç konuk alimlere Türkiye'nin İslam alemi için öncülük ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Karadeniz'den gelen hocalarımız burada. Gönül köprülerinin kurulması için bu önemli bir adım. Birbirimizi tanıdıkça, bildikçe seveceğiz. Gönül köprülerinin kurulması için bu ziyaretler büyük önem arz ediyor. Buradaki öğrencilerimizde Karadeniz'e gitmek isterlerse destek olacağımızı bilmenizi isterim. Şuan İslam aleminin gözü Türkiye’de. O yüzden hocalarımızdan İslam aleminin dertlerine derman olacak öğrenciler yetiştirmelerini bekliyoruz. Şuanda İslam aleminin bayraktarlığını yapabilecek ülke konumunda olan Türkiye'de çok değerli gençlerimiz mevcut."

Haberin Devamı

MEDAV Başkanı Tayyip Elçi ise bu tür toplantılar ve ziyaretler için geç kalındığını belirterek, Kur'an kursları arasında diyaloğun artmasıyla daha nitelikli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Abdurezzak Ateş, Bitlis Müftüsü Mehmet Faysal Geylani, İlçe Müftüsü Cemil Meriç, kanaat önderleri, imamlar ve Kur'an kursu öğrencileri katıldı.