Burdur 14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı

14.03.2018 - 15:57 | Son Güncellenme:

.

14 Mart Tıp Bayramı

BURDUR (AA) - AK Parti Burdur milletvekilleri Reşat Petek ve Bayram Özçelik, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısı mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Milletvekili Petek mesajında, Kanuni Sultan Süleyman'ın sağlık alanındaki sözünü hatırlatarak "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi' sözü, sağlık hakkında söylenmiş çok önemli bir sözdür." ifadelerini kullandı.

Sağlıklı ve mutlu bir toplumun temelinde sağlıklı bireylerin var olması olduğunu aktaran Petek, şunları kaydetti:

"Bu kutsal hizmeti yürüten doktorlarımızın gösterdikleri gayret ise her türlü övgünün üzerindedir. Ayrıca Hükümetimiz bu konuda önemli miktarda sağlık hizmetlerine pay ayırmış ve hastane ve tıbbi cihaz temini konusunda ve doktorlarımızın dünya çapında rağbet görmesi nedeniyle, Türkiye'deki sağlık turizminin günden güne arttığı gözlemlenmektedir. Bu vesileyle değerli doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı'nı kutlar, doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini ister, çalışmalarında başarılar dilerim."

Haberin Devamı

- Sağlık çalışanlarının hakları

Milletvekili Özçelik de sağlık alanında birçok yenilik yapıldığını belirterek "İlerleyen yıllarda da 2023 vizyonumuz çerçevesinde yeni çalışmalar ile hem vatandaşımızın sağlık ihtiyacını karşılamaya, hem de sağlık çalışanlarının haklarını iyileştirmeye yönelik daha güçlü adımlar atacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin sağlık alanında da ne kadar ileride olduğunu yaptığı çalışmalarla, yatırımlarla birlikte sunulan sağlık hizmetlerinde kanıtladığını aktaran Özçelik, şunları kaydetti:

"Bu başarıda başta hekimlerimiz olmak üzere sağlık çalışanlarının da büyük emeği vardır. Bu duygu ve düşüncelerle hekimlerimizin, hemşirelerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı tebrik ediyor. Hizmetleri için şükran ve sevgilerimi sunuyorum."