Bucak Bucak'ta semt pazarı kapatılınca, her mahallede manav tezgahı

Bucak'ta semt pazarı kapatılınca, her mahallede manav tezgahı

04.12.2020 - 10:31 | Son Güncellenme:

Bucak'ta semt pazarı kapatılınca, her mahallede manav tezgahı

Bucakta semt pazarı kapatılınca, her mahallede manav tezgahı

 

Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BURDUR'un Bucak ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçede kurulan semt pazarları kapatılınca pazarda satış yapan esnaf mahallelerde her noktada tezgah açmaya başladı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 1 Aralık günü ilçede açılan semt pazarlarının koronavirüs salgın hastalık tedbirleri kapsamında perşembe günü kurulan Perşembe Pazarı, Cumartesi Pazarı ve Pazar pazarları ikinci bir duyuruya kadar kapatılmıştı. Pazarın kapatıldığını gören pazar esnafı belediyenin geçici izni ile her mahallede ve sokakta tezgah açmaya başladı.

Bucak ilçesinde her hafta kurulan semt pazarında tezgah açan esnaf, pazarların kapanışından dolayı binlerce lira zarar ettiklerini, aldıkları malların çürümeye başladığını dile getirdi. Mahalle ve sokak aralarında tezgah açıp ellerindeki ürünü maliyetine ya da zararına satmaya çalışan pazar esnafı, “Salgın hastalık ile mücadeleye itirazımız yok. Ama alınan kararın ani olması tüm pazarcı esnafını etkiledi. Pazarın kapatılma durumu önceden açıklanmadığı için daha önce tonlarca mal aldık. Şimdi mahalle mahalle, sokak sokak seyyar satıcı gibi malımızı ucuz pahalı zararına elimizden çıkarmaya çalışıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yazarlar