BucakJandarma Hellenistik döneme ait eser ele geçirdi

Jandarma Hellenistik döneme ait eser ele geçirdi

01.12.2021 - 19:00 | Son Güncellenme:

Jandarma Hellenistik döneme ait eser ele geçirdi

Jandarma Hellenistik döneme ait eser ele geçirdi

 

Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BURDUR'un Bucak ilçesinde jandarma tarihi eser kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 2 kişinin aracında yaptığı aramada Hellenestik döneme ait 1 altın taç, 1 altın ve akik mühür yüzük, 1 altın kolye ucu ve 1 altın kaplama sikke ele geçirdi.

Haberin Devamı

Burdur Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen çalışmada H.D. ve K.T isimli şahısların tarihi eser kaçakçılığı yaptığı bilgisi operasyon yapıldı. Antalya - Bucak karayolu üzerinde fiziki takip ve kontrol sonucunda H.D. ve K.T. yakalandı. Şüphelilerin üzerinde ve kullandıkları araçtaki aramada Hellenestik döneme ait olduğu tespit edilen 1 altın taç, 1 altın ve akik mühür yüzük, 1 altın kolye ucu ve 1 altın kaplama sikke ele geçirildi.

Bucak Cumhuriyet Savcısının kararıyla ele geçirilen tarihi eserler Burdur Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi. Gözaltına alınan H.D. ve K.T. ifadesinin ardından tutuklandı.

FOTOĞRAFLI

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ