Burdur CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yapılan mermili saldırıya tepki

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yapılan mermili saldırıya tepki

09.06.2016 - 12:13 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan saldırıya tepki göstererek, masaya mermi koydu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğluna yapılan mermili saldırıya tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan saldırıya tepki göstererek, masaya mermi koydu.
CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, düzenlediği basın toplantısı ile dün şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıya tepki gösterdi. Göker, terör saldırılarında şehit düşen polislere rahmet ve ailelerine de başsağlığı diledi.

Haberin Devamı


SALDIRIYI KINADI


Vezneciler’deki bombalı saldırıda şehit olan polis memurlarından Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü’nün cenazesine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na cenaze namazı sonrası boş mermi kovanı atılmasına tepki gösteren ve cenaze namazını provoke edenleri kınayan Göker, "Şehitlerimiz için dün yapılan cenaze merasiminde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ayağının dibine mafya vari bir yöntemle mermi bırakılmıştır. Bu yapılanlar aslında ülke tarihinde görmeye alışık olmadığımız saldırılardır. Şehitlerimize son görevin yapıldığı ibadet mekanlarında yapılan bu saygısızlığın, değil İslam’da hiçbir dinde yeri yoktur ve olamaz da. Hem Müslüman geçineceksin hem de bir vatan evladını şehitlik mertebesine uğurladığımız bir törende Türkiye’nin ana muhalefet partisi genel başkanına kurşunla eylem yapacaksın. Bunun ahlakla, insanlıkla hiçbir ilgisi yoktur" dedi.

Haberin Devamı


KONUŞURKEN, MASAYA MERMİ KOYDU


CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun provokatörlerce protesto adı altında darp edilmeye çalışıldığını iddia eden Göker, konuşmasında masaya mermi koydu. Bir mermi ile Cumhuriyet Halk Partisi’ni korkutamayacaklarını ifade eden Göker, "Bizler insanlık için devrime inanmış, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Geldikleri gibi giderler’ sözünü canımız, malımız pahasına yerde koymamış, Çanakkale Savaşında metrekareye 6 bin mermi atmış bir neslin devamıyız. Bize atacakları şu bir mermi ile bizi ne korkutup yolumuzdan alıkoyar ne de devrim ve laik Türkiye Cumhuriyeti’ne olan inancımızdan vazgeçirebilirler" diye konuştu.