Burdur Karayolu Güvenliği Ve Trafik Haftası

Karayolu Güvenliği Ve Trafik Haftası

08.05.2017 - 20:23 | Son Güncellenme:

.

Karayolu Güvenliği Ve Trafik Haftası

BURDUR (AA) - Burdur'da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Haberin Devamı

Burdur Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programda yılın sürücüsü seçilen Zülkarneyn Kuru'ya Vali Şerif Yılmaz tarafından ödülü verildi. Daha sonra öğrencilere kask dağıtılarak, "Trafikte bende varım" sloganıyla bisiklet turu gerçekleştirildi.

Etkinlikte, protokol üyeleri 112 Acil Çağrı Merkezi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından kurulan stantları gezdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Burdur Valisi Şerif Yılmaz, amaçlarından bir tanesinin trafik güvenliğini gündeme taşımak olduğunu belirtti.

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla gençlere kask dağıtıldığını aktaran Yılmaz, "En çok karşılaştığımız sorunlardan bir tanesi de ülke olarak kask takma alışkanlığımız pek yok. Bu alışkanlığın oluşturulması içinde bisiklet binecek çocuklarımıza binmeden önce tek tek kasklarını dağıtmak sureti ile kask takma alışkanlığını edinmeleriyle ilgili yardımcı olmaya ve bu alışkanlığı kazanmaları için çalışıyoruz. İnşallah faydası olur." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Yılmaz, dünya standartlarında yollara kavuşulduğunu ve karayolları bölünmüş yollarıyla standartların çok yükseldiğini belirterek, vatandaşların konforlu bir şekilde seyahat edebileceği altyapının oluşturulduğunu kaydetti.