Çanakkale ÇANAKKALE’DE ŞEHİTLER İÇİN DÜZENLENEN YÜRÜYÜŞE 9 KİŞİ KATILDI

ÇANAKKALE’DE ŞEHİTLER İÇİN DÜZENLENEN YÜRÜYÜŞE 9 KİŞİ KATILDI

16.08.2015 - 18:40 | Son Güncellenme:

.

ÇANAKKALE’DE ŞEHİTLER İÇİN DÜZENLENEN YÜRÜYÜŞE 9 KİŞİ KATILDI

Çanakkale’de şehit asker ve polisler için düzenlenen yürüyüşe 7’si kadın toplam 9 kişi katıldı.
Türkiye’de artan terör olaylarını protesto ve şehitleri anmak için tüm Türkiye’de sosyal medya üzerinden yürüyüş etkinliği düzenlendi. Çanakkale’de düzenlenen etkinliğe yalnızca 7 kadın ve 2 erkek katıldı. Sırtlarına Türk Bayrağı asan grup üyeleri, ‘Türk Kürt kardeştir bölen kalleştir’, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’, ‘Kadınlar Askere’, ‘Analar Askere’ sloganlarıyla Cumhuriyet Meydanı’ndan kordon boyuna yürüyüşe geçti.
Truva Atı önüne gelen 9 kişilik grup adına konuşma yapan 29 yaşındaki Sosyolog Esra Akgül, “Burası Çanakkale. Biz bu duyuruyu Facebook ve Twitter’dan duyarak geldik. Hiçbirimiz bu organizasyonun başı, ortası ya da sonu değiliz, hepimiz tek bir vücuduz. Çok farklı siyasi partilere oylar veriyoruz. Herhangi bir siyasi parti adıyla burada değiliz” dedi.
“BİZ KADINLAR ASKERE KAYIT OLMAYA HAZIRIZ”
Polis ve askerlere destek vermek için eyleme katıldıklarını belirten Akgül, “Sadece vatanın birliği ve bütünlüğünü desteklemek için, askerlerimize ve polislerimize şu duyuruyu yapmak için geldik. Biz sonuna kadar sizin yanınızdayız. Eğer gerekli olursa biz kadınlar her şeyden önce askere kayıt olmaya hazırız. Bunu sayın Genelkurmay Başkanımıza özellikle söylüyorum. Bu hamasi söylenmiş bir söz değildir. Bütün kalbimizle ve gönlümüzle söylüyoruz. Askerlerimizin ve polislerimizin şehit olduğu yerde bizler evlerimizde oturmak istemiyoruz. Bu vatan bir bütündür. Türk Kürt kardeştir. Ben Kahramanmaraşlıyım buradaki kardeşlerim, ağabeylerim ve ablalarım farklı şehirden veya Çanakkale’den. Çanakkale nasıl 1915’te geçilemediyse 2015’te de 2115’te hiçbir zaman geçilemeyecektir. Bunu bütün dünyanın duymasını istiyoruz” diye konuştu.
Yürüyüş yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde sona erdi.