Gelibolu Gelibolu Vefa Sosyal Destek Grubu, 251 müracaatı karşıladı

Gelibolu Vefa Sosyal Destek Grubu, 251 müracaatı karşıladı

29.03.2020 - 15:50 | Son Güncellenme:

Gelibolu Vefa Sosyal Destek Grubu, 251 müracaatı karşıladı

Gelibolu Vefa Sosyal Destek Grubu, 251 müracaatı karşıladı

ÇANAKKALE’nin Gelibolu ilçesinde Kaymakamlık bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu, 65 yaş ve üstündeki vatandaşlara yardımlarını sürdürüyor. Şuana kadar vatandaşlardan gelen 251 müracaatı karşılayan Destek İletişim Merkezini ziyaret eden Kaymakam Hakan Kılınçkaya ve AK Parti İlçe Başkanı Serhad Sürücü, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sokağa çıkması yasaklanınca, bu vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Gelibolu’da Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu. Destek İletişim Merkezi, o günden bu yana çalışmalarını grup koordinatörü olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca yönetiminde devam ettiriyor.

Bilgi almak ve çalışmaları denetlemek amacıyla Destek İletişim Merkezini ziyaret eden Kaymakam Hakan Kılınçkaya ve AK Parti İlçe Başkanı Serhad Sürücü’ye, çalışmalar ve yaşlı vatandaşlara yapılan hizmetler hakkında grub koordinatörü olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca tarafından bilgi verildi.

Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, ilçe merkezi ve köylerden gelen çağrı ve taleplerin Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından hassasiyetle takip edilmesi konusunda talimat verdi. Kılınçkaya, “65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının 24 saat giderildiği Vefa Grubumuza, şuana kadar 251 müracaat olmuştur. Bunlardan 130’u gıda, 31’i sağlık, 25’i eczane, 48‘i salık ve 17’side diğer hizmetlerdir. Bu hizmetlerimizi köylerimizde de muhtarlarımız ve jandarmalarımız vasıtasıyla gerçekleştiriyoruz” dedi.

Doğan ZELOVA/GELİBOLU(Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Yazarlar