Lapseki Lapseki Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı

Lapseki Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı

29.09.2021 - 18:22 | Son Güncellenme:

Lapseki Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı

Lapseki Millet Bahçesinin ihalesi yapıldı

ÇANAKKALE’nin Lapseki ilçesine yapılacak Millet Bahçesi'nin ihalesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirildi.  

İhalenin tamamlanmasıyla birlikte yüklenici firma tarafından, 35 bin 525 metrekarelik alanda Lapseki Millet Bahçesi yapımı için çalışmalara başlanacak. Çocuk oyun alanları, etkinlik çayırı, otopark alanı, bisiklet ve yürüyüş yollarının olacağı Millet Bahçesi'nde, 19 bin 268 metrekarelik yeşil alanda bin 212 ağaç bulunacak. 

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, "Millet Bahçesi, 80 bin metrekare alanda yapımına başladığımız 'Lampsakos'tan Lapseki'ye' sahil bandı projesi içerisindeki Lapseki Gençlik Merkezi, Lapseki Belediyesi Kreşi, halı saha, basketbol sahası, voleybol sahası, seyir terası, kafeteryalar, yürüyüş ve bisiklet yollarının da bulunduğu alan ile birleşecek. Millet Bahçesi, bitki ve peyzajı ile Çanakkale ve Lapseki’ye yeni bir soluk getirecek. Yaptığımız projemizle sadece Lapseki’ye değil Çanakkale’ye de hizmet edeceğiz. Lapseki, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün de hizmete açılmasıyla birlikte modern ve yaşanabilir bir kimliğe bürünecek. Projelerimizin gerçekleştirilmesinde bizlere destek olan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a, Çanakkale Valimiz Sayın İlhami Aktaş'a, AK Parti Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan'a, AK Parti Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Jülide İskenderoğlu'na, TOKİ Başkanımız Sayın Ömer Bulut'a ve bu kıymetli projede emeği geçen, destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI