Merkez Çanakkale'de Kadın Destek Uygulaması tanıtıldı

Çanakkale'de Kadın Destek Uygulaması tanıtıldı

30.09.2021 - 13:32 | Son Güncellenme:

Çanakkale'de Kadın Destek Uygulaması tanıtıldı

Çanakkalede Kadın Destek Uygulaması tanıtıldı

ÇANAKKALE İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kadına yönelik şiddete karşı Kadın Destek Uygulaması'nı (KADES) broşür dağıtarak, tanıttı.

Temel bir insan hakkı ihlali olan kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için şiddete karşı sıfır tolerans ilkesi çerçevesinde, gerek yasal uygulamalarda birlikteliğin sağlanması, gerekse zihniyet dönüşümünü sağlamak amacıyla Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği çalışmalarına devam ediyor.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından, jandarma personeline ve Bayramiç ilçesinde tarım işçisi olarak çalışan vatandaşlara, şiddete maruz kalan kadınların tedbir kararlarından nasıl yararlanabilecekleri ve nerelere başvuru yapabilecekleri konusunda bilgilendirme yapıldı. Jandarma ekipleri tarafından, KADES tanıtılarak broşür dağıtıldı. Tarım işçilerinin çocuklarına, Jandarma Çocuk Dergisi ve boyama kitabı hediye edildi.

Şiddetin her türlüsüyle mücadeleyi kararlılıkla sürdüren jandarma, sorumluluk sahasındaki tüm kadınlara ulaşmayı hedefliyor.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI