Çankırı Çankırı'da Sarıkamış şehitleri anıldı

Çankırı'da Sarıkamış şehitleri anıldı

08.01.2022 - 17:37 | Son Güncellenme:

Çankırı'da Sarıkamış şehitleri anıldı

Çankırıda Sarıkamış şehitleri anıldı

Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA) - ÇANKIRI’da, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) tarafından Sarıkamış şehitlerini anma programı düzenlendi.
TÜRKAV Çankırı İl Başkanlığı tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen programa Vali Abdullah Ayaz, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Mutlu Genç, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından şehitler dua edildi. TÜRKAV İl Başkanı İsa Bölükbaşı, "Tarihe altın harflerle büyük zaferleri yazanlarımızı nasıl ki gururla yad ediyorsak, Sarıkamış Harekatı’nda nefes almayı imkansız hale getiren doğa koşullarında kahramanca mücadele edenlerimizi de gururla ve büyük bir hüzünle yad ediyoruz. 3 bin metrede vatan toprağına düşman ayağı bastırmamak için savaşanlar, elleri tetikte, ellerinde cephane kutularıyla donarak şehit düştüler. Ruhları şad mekanları cennet olsun" dedi.
Vali Abdullah Ayaz ise, "Memleketimizin bugünlere gelmesinde birçok kahramanlık destanı, maalesef beraberinde birçok acıyla beraber yazılmış. Bunların en büyük örneklerinden birisi de Sarıkamış Harekatı olmuştur. Bölgenin Rus işgalinden kurtulması amacıyla gerçekleştirilen harekatta maalesef binlerce askerimiz Allahuekber Dağlarında şehadete ulaşmıştır. Bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Allah memleketimize bir daha benzer acıları yaşatmasın. Ancak bu acıların tekrar etmemesi, memleketin bugünlere nasıl ulaştığının bilinmesi, kıymetinin takdir edilmesi, ancak bu ve benzeri etkinliklerle mümkün olacak" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından sergi gezildi. Program çorba ikramı ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

 

Yazarlar