Denizli 8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

08.03.2018 - 18:20 | Son Güncellenme:

.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

DENİZLİ (AA) - AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Ramazanoğlu, yayımladığı mesajda, kadim geleneğin değerleriyle kadınlara fırsat eşitliğini sağlayan bir milletten geldiklerini belirtti.

Kadın ve erkeğin birbirlerinin rakibi değil, bilakis tamamlayıcısı olduklarını aktaran Ramazanoğlu, şunları ifade etti:

"Kadına karşı şiddet ile mücadele, gerek hukuki gerek insani ve gerekse de kültürel bağlamdaki yaklaşımların kararlılıkla alınıp uygulanmasından geçmektedir. Böyle bir duyarlılığı toplumsal olarak yeniden tesis etmemiz elzemdir. Sürekli dile getirdiğimiz gibi bizim kadın hakları ile ilgili mücadelemiz Batı'nın kapitalist ve feminist paradigması ile değil, kadim değerlerimiz ve referansımız olan İslam ahlakı temeli ile olmalıdır.

Tabii insan hakları ile çelişen geleneksel uygulamalar da bu mücadele içerisine girmelidir. Geçmişte olduğu gibi bugün de Türk kadınları, sadece ülkemizdeki değil, coğrafyamızdaki ve dünyadaki tüm kadınlara umut ışığı olmaya devam edecektir. Hükümetimiz, hem sosyal hem kurumsal alanda kadınlarımıza gerekli ihtimamı göstererek dünyada ülkemizi rol model durumuna getirme gayretine devam edecektir. Bugüne kadar kadınların hak mücadelesinde hep yanlarında olduk, bundan sonra da olmayı sürdüreceğiz."

Haberin Devamı

Kadının yer almadığı siyasetin toplum için büyük bir eksiklik olduğunu dile getiren Ramazanoğlu, "Kadınların siyasete dahil edilmesinde önemli ölçüt yerel yönetimlerdir. Kadınların yerel yönetimlerde daha fazla aktif olması siyaseti ve yönetim kültürümüzü olumlu manada şekillendirir. Dilimizde 'kadın eli değmiş' diye güzel bir deyim var. Şehirlerimize de kadın eli değmeli." dedi.