Denizli Çocuklar trafik kurallarını eğlenerek öğreniyorlar

Çocuklar trafik kurallarını eğlenerek öğreniyorlar

30.11.2021 - 18:18 | Son Güncellenme:

Çocuklar trafik kurallarını eğlenerek öğreniyorlar

Çocuklar trafik kurallarını eğlenerek öğreniyorlar

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA) - DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi'nin Trafik Eğitim Parkı, çocuklara trafik krallarını eğlenerek öğretiyor. 7 bin metrekarelik alana sahip Trafik Eğitim Parkı, büyük ilgi görüyor.
Denizli'de çocukların trafik kurallarını öğrenmesi ve küçük yaşlarda trafik bilinci oluşturmak hedefiyle hizmete açılan ve bugüne kadar 10 binlerce çocuğa hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı, 7-10 yaş grubu öğrencilere teorik ve uygulamalı trafik eğitimleri veriyor. Tesiste, teorik eğitimler kapsamında çocuklara, "Trafik nedir, nerelerden yürümeliyiz? Karşıya nerelerden geçmeliyiz? Yayaları ilgilendiren trafik işaretleri nelerdir? Bisiklet kullanırken uyulması gereken kurallar, okul servis araçlarında uyulması gereken kurallar ve toplu taşıtlarda görgü ve nezaket kuralları gibi temel konular anlatılıyor. Uygulamalı trafik eğitimlerinde ise akülü arabalar, döner, ışıklı, ışıksız kavşaklar, yaya geçitleri, trafik levhaları gibi trafikte yer alan tüm unsurlar gösteriliyor. 7 bin metrekarelik alanı kapsayan merkezde trafik kuralarının eğlenerek öğrenen çocuklar keyifli zaman geçiriyor.
Trafik eğitimine katılan 8 yaşındaki Kübra Kaya, "Bugün burada trafik kurallarını öğrendik. Burayı çok sevdim. En çok araba sürmek eğlenceliydi" dedi. Halil Yaşar ise, "Burada trafik ışıklarını, trafikte neler yapacağımızı ve trafik kurallarını öğrettiler. Çok güzel, bir yer yapmışlar, çok sevdim" diye konuştu.
8 yaşındaki Bilge Dündar da "Bugün burada trafikte nasıl davranacağımızı öğrendik. Arkadaşlarıma, trafik kurallarına uymayanları, uymayanları da uyarmaları gerektiğini anlatacağım. Buraya onların da gelmelerini tavsiye edeceğim" dedi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Trafik Eğitim Parkı'nın Türkiye'deki sayılı tesislerden biri olduğunu söyledi. Bugüne kadar 10 binlerce çocuğa eğitim vererek, çocuklara küçük yaşta trafik bilinci aşıladıklarını anlatan Başkan Zolan, "Çocuklarımızın hayat boyu kullanacakları trafik kurallarını küçük yaştan itibaren veriyoruz. Burada çocuklarımız hem eğleniyor hem de öğreniyorlar. İnşallah bu tesiste verilen eğitimler trafik kazalarının da azalmasına neden olur. Trafik eğitimi almayan çocuğumuzun kalmaması için ailelerimize mutlaka çocuklarını buraya getirmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI