Denizli Denizli'deki Fetö/Pdy Soruşturması

Denizli'deki Fetö/Pdy Soruşturması

15.12.2016 - 12:53 | Son Güncellenme:

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ/PDY'nin il yapılanması ve finans kaynaklarına yönelik soruşturma kapsamında örgütün üst yönetiminin yer aldığı 42'si tutuklu 67 şüpheli hakkında hazırladığı iddianame, mahkemece kabul edildi

Denizlideki Fetö/Pdy Soruşturması

DENİZLİ (AA) - Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında TUSKON Genel Sekreteri, Denizli Ticaret Odası'nın eski başkanı ve bazı eski üyeleri ile üç il imamının da aralarında yer aldığı 42'si tutuklu 67 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edilerek dava açıldı.

Haberin Devamı

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ/PDY'nin il yapılanması ve finans kaynaklarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında hazırladığı ve Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesinin kabul ettiği iddianamede, sanıklara yönelik "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, Fetullahçı Terör Örgütü'ne üye olma" suçlamaları yer aldı.

"İl Mütevelli heyeti" olarak adlandırılan örgütün ildeki üst yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen kişilere yönelik hazırlanan iddianamede, iş adamları, esnaflar, sempatizanlar ve öğrenciler olmak üzere 4 aşamalı yapılanma olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

İddianamede, iş adamları ve esnaf yapılanmasında finansal destek, sempatizan ve öğrenci yapılanmalarında ise eleman kazandırma faaliyetlerinin yürütüldüğü, bunların üzerinde de Necdet Özer'in başkanlığını yaptığı "birinci mütevelli heyet"in bulunduğu aktarıldı.

İlde, FETÖ/PDY'nin il imamının, 2011 yılına kadar Doktor lakaplı Süleyman Deşdemir olduğu, daha sonra "Murat Hoca" lakaplı Mehmet Boz'un getirildiği bildirilen iddianamede, Boz'un da deşifre olmasının ardından Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer'in ve ardından da Fuat Yıldırım'ın il imamı olarak atandığı vurgulandı.

Özer'in aynı zamanda Denizli, Aydın, Muğla, Manisa, Uşak illerinden sorumlu bölge imamı olarak çevre illerin koordinasyonunu da yürüttüğü bilgileri aktarılan iddianamede, Yunanistan'a sığınma talebinde bulunduğu öğrenilen Büyükşehir Belediyesi imamı İbrahim Halil Kırgil'in de iadesinin talep edildiği kaydedildi.

Örgütün yemek şirketinde FETÖ ele başı için 17-25 Aralık'tan sonra "bedduasının tutması, sıkıntılardan kurtulması, bir an önce selamete çıkması, hizmetin daha önce olduğu gibi yine yükselmesi" için kurban kesilmesi, son il imamı üzerinde örgüt hiyerarşisinde yapılan yükselme sınavlarına ilişkin bilgiler de yer aldığı iddianamede, sanıkların Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince 10 yıldan ağırlaştırılmış müebbet hapse kadar değişen cezalar talep edildi.