Denizli Serebral Palsi Hastası Furkan'a Tekerlekli Sandalye

Serebral Palsi Hastası Furkan'a Tekerlekli Sandalye

03.11.2017 - 22:34 | Son Güncellenme:

Pamukkale Belediyesi, beyin felci bulunan 9 yaşındaki Furkan Kırlı'ya tekerlekli sandalye hediye etti

Serebral Palsi Hastası Furkana Tekerlekli Sandalye

DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yaşayan doğuştan serebral palsi hastası (beyin felci) 9 yaşındaki Furkan Kırlı'ya belediye tarafından özel tekerlekli sandalye hediye edildi.

Haberin Devamı

Aktepe Mahallesi'nde ikamet eden Ersoy-Hatice Kırlı çifti, doğuştan serebral palsi hastası 9 yaşındaki oğulları Furkan'ın hayatını daha rahat devam ettirebilmesi için özel tekerlekli sandalye almak istedi. Maddi durumu iyi olmayan aile, Furkan'ın ihtiyacı olan tekerlekli sandalye için Pamukkale Belediyesine başvurdu.

Yapılan inceleme sonucu yüzde yüz engelli raporu bulunan çocuğun ihtiyacı olan özel tekerlekli sandalye, Pamukkale Belediyesi tarafından temin edilerek aileye teslim edildi.

Ailenin Aktepe Mahallesi'ndeki evini ziyaret ederek Furkan'a tekerlekli sandalyeyi hediye eden Belediye Başkanı Gürlesin, sosyal belediyeciliğin tüm gereklerini yerine getirmeye ve en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını, amaçlarının vatandaşların yüzünü güldürerek, hayır dualarını almak olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

İlçe sınırları içerisindeki ihtiyaç sahibi, engelli ailelerin kendilerine ulaşmalarını isteyen Gürlesin, şunları söyledi:

"Furkan 9 yaşında bir evladımız. Doğuştan yürüyemiyor. Belediyemize başvuru yapmışlar. Gerekli incelemelerin ardından alınan karar gereği hem evladımızın hem de ailemizin yüzünü güldürmek anlamında özel tekerlekli sandalye hediye ettik."

Bir fabrikada işçi olarak çalışan 36 yaşındaki baba Ersoy Kırlı, Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'in ziyaretinden büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Furkan, doğuştan serebral palsi hastası. Yürüyemiyor, konuşamıyor ama çok özel bir çocuk. Biz Pamukkale Belediyesine başvurmadan önce kendimiz almak istedik ancak ekonomik şartlardan dolayı alamadık. Belediyemize başvurduk. Sayın Belediye Başkanımız da sağ olsunlar ilgilendiler. Herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.