Diyarbakır Bakan Tüfenkci'den, Ak Parti İl Başkanlığına Ziyaret

Bakan Tüfenkci'den, Ak Parti İl Başkanlığına Ziyaret

13.05.2017 - 15:54 | Son Güncellenme:

.

Bakan Tüfenkciden, Ak Parti İl Başkanlığına Ziyaret

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.
Ziyarette Bakan Tüfenkci’ye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Ebubekir Bal da eşlik etti. İl Başkanlığı girişinde AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar ve il teşkilatı tarafından karşılanan Bakan Tüfenkci, toplantı salonunda bekleyen partilileri selamladı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci partililere yaptığı konuşmada yatırım ve istihdam müjdesini verdi. Türkiye’nin bir taraftan terör örgütleriyle mücadele ettiğini, bir taraftan da insanların refah düzeyini yükseltmek için çalıştığını kaydeden Bakan Tüfenkci, “Türkiye biz inanıyoruz ki sizlerin teşkilatlarının gayretleriyle çok farklı noktalara taşınacaktır. 15 Temmuz darbe girişimini unutmadık, sizler de unutmadınız. Onlara rağmen, onların hainliklerine rağmen özellikle oluşturmaya çalıştıkları algıya rağmen Türkiye ihracatını büyütüyor büyütmeye de devam ediyor. Bizler sizlere inanıyoruz, güveniyoruz. Cazibe merkezlerinde Diyarbakır’a başvuru sayısı 376. Bu 38 bin yeni istihdam demek. Bunların yarısı faaliyete geçse, yarısı yatırım izni alsa, desteklense yaklaşık 18, 19, 20 bin istihdam demek. İnsanımıza iş demektir, aş demektir. Bizim derdimiz bu milletin işini, aşını, ekmeğini büyütmek. Buradaki insanlara iş bulma, aş bulma, onları bu ülkeye faydalı birer birey olarak topluma kazandırmaktır” diye konuştu.
AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar da, iş adamlarıyla birlikte çok önemli bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydetti. Akar, “Terörün beli kırıldıktan sonra ve 16 Nisan’daki referandum başarıyla sonuçlanınca sadece Türkiye’nin değil özellikle Diyarbakır’ın önü açılacak. Hepimiz için aydınlık ve güzel günler olacak. İşte bugün onun meyvelerini Diyarbakır toplamaya başlıyor. Bugün çok sayıda iş adamı Diyarbakır’daydı. Geçen hafta da turizmcileri Diyarbakır’daydı. Bundan sonra da inşallah hep böyle devam edecek” dedi.