Diyarbakır Diyarbakır'da engelsiz müzik korusu

Diyarbakır'da engelsiz müzik korusu

03.12.2021 - 12:00 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'da engelsiz müzik korusu

Diyarbakırda engelsiz müzik korusu

DİYARBAKIR, (DHA)-DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi, farklı engel gruplarından bireylerin yer aldığı “Engelsiz Halk Müziği Korosu” oluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin sosyal yaşama aktif şekilde katılımlarını sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, sanatsal faaliyetler kapsamında farklı engel grubundaki kişilere yönelik müzik kursu açtı. Kurs eğitiminde engelli öğrenciler, kısa sap bağlamada çift sesler ve bağlama akordu, kısa sap bağlama tezene vuruş yönleri, süsleme-çarpma-vurma-çekme-tril, parmak ve tezene egzersizleri, akor-arpej-ritim ile eser çalışmalarını öğrendi. Halk müziği ses eğitiminde ise fonetik, artikülasyon, diksiyon, müziksel ifade, her stilde şarkı söyleme, nota ve şan eğitimleri verildi.

KORONUN REPERTUARINDA 40 ESER BULUNUYOR

Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda kursiyerler 3 ay boyunca haftanın 7 günü süren bağlama ve ses eğitimini tamamladı. 12 engelli bireyin oluşturduğu koronun repertuarında 40 şarkı bulunuyor.  Görme ve ortopedik engelli bireylerin yer aldığı koro, belirli özel günlerde sahne alıp sahne alıp, performanslarını sergileyecek. Görme engelli Süleyman Yeşil, şarkı söylemeyi çok sevdiğini ve bu nedenle koroda solistlik yapmaya karar verdiğini söyledi. Korodaki çalışmalarda ilk başlarda çekingen davrandığını belirten Yeşil, “Zamanla alışarak sosyal hayata geçiş yaptım, diyalog kurdum. Yeni arkadaşlarla tanıştık. Bundan sonra konuşa konuşa birbirimizi daha iyi anladık. Birlik ve beraber içinde yaşadık” dedi.

FOTOĞRAFLI