DiyarbakırDiyarbakır’da öğrenciler ara tatile etkinliklerle girdi

Diyarbakır’da öğrenciler ara tatile etkinliklerle girdi

19.01.2024 - 11:26 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da öğrenciler ara tatile etkinliklerle girdi

Diyarbakır’da öğrenciler ara tatile etkinliklerle girdi

Selim KAYA/DİYARBAKIR,(DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nca yarıyıl tatili öncesinin etkinlik haftası olarak ilan edilmesi üzerine, Diyarbakır’daki okullarda öğretmenler eşliğinde sanal ve kültürel oyunlarla etkinlikler yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararla bu yıl ilk kez, yarıyıl tatilinden önceki son haftayı öğrenciler, etkinliklerle geçirdi. Keyifli, eğitici ve öğretici bir hafta geçirmeleri amacıyla düzenlenen dönem sonu faaliyet haftası kapsamında öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde çeşitli sosyal etkinlikler yaptı. Yenişehir ilçesindeki Mehmet Altun İlkokulu öğrencileri de, ara tatile etkinliklerle girdi.
‘ÖĞRENCİLERİN SOSYALLEŞMELERİ AÇISINDAN BU TÜR ETKİNLİKLERİ ÖNEMSİYORUZ’
Etkinliklerle ilgili bilgi veren Okul Müdürü Mehmet Kılıçoğlu, sanal oyunların günlük hayatta ve sosyal medyanın etkileriyle ilgili çocuklara çok güzel bir münazara yaptıklarını ifade ederek, “Okullar sadece akademik eğitimin yapıldığı yerler değil, sosyal, kültürel anlamda kendilerini geliştirdikleri yerdir. O yüzden bu etkinlikleri önemsiyoruz. Öğrencilerin sosyalleşmeleri açısından bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Bakanlığımızın bu yıl ilk defa başlattığı dönem sonu sosyal etkinlikler kapsamında biz de okulumuzda bazı etkinlikler yapıyoruz. Bugün münazara etkinliğimiz vardı. Sanal oyunların günlük hayatımızda, sosyal medyanın günlük hayatımızda etkileriyle ilgili çocuklarımız çok güzel bir münazara yaptılar. Okullar sadece akademik eğitimin yapıldığı yerler değil, sosyal ve  kültürel anlamda kendilerini geliştirdikleri yerdir” dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI